Finomlisztet hívott vissza a Nébih a boltokból

Startlap - Startlap
A népszerű magyar terméket idegen anyag esetleges jelenléte miatt vonták ki a forgalomból. Esti hírösszefoglaló.

Finomlisztet hívott vissza a Nébih a boltokból

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) idegen anyaggal való szennyeződés miatt vonta ki a terméket a forgalomból. A problémás liszt adatait erre a linkre kattintva találod.

Újabb tömegsírt találtak Kijev mellett, az ukrán főügyész szerint csak a kijevi régióban 1222 halottnál tartanak

Miközben az oroszok továbbra is tagadják a civilek meggyilkolását, az ukrán főváros közelében egymás után bukkannak rá a tömegsírokra. Ezúttal a Reuters meg nem erősített információja szerint Buzova falvában találtak újabb holttesteket. Bővebben.

Ukrajna főügyésze, Irina Venediktova nyilatkozata Oroszország háborús bűncselekményeiről, illetve az áldozatok számáról itt olvasható.

A gyöngyösi önkormányzat szétverte a padokat, amiket a Kutyapárt felújított

A település ellenzéki vezetése különös érvekkel indokolta, miért kellett visszaállítani a színesre lefestett, újradeszkázott padok eredeti állapotát, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy azokra ismét ráülni sem lehet. A párt beszámolója szerint az önkormányzat komoly kár okozására, vizuális szennyezésre és az általuk tervezett dizájn védelmére hivatkozott. Fotók és további részletek itt.

Kinder-botrány: Európa szerte jelentettek megbetegedéseket

Victoria Jones/PA Images via Getty Images

Újabb országokban hívták vissza a Ferrero termékeit, miközben sorra jelentkeznek Salmonella baktérium okozta megbetegedésekkel Nyugat-Európábában. Az ügyről és annak fejleményeiről ebben a cikkben írunk.

26 éves ittas nő vezette be a BMW-t a villamos alagútjába a Lánchíd alatt

Az ifjú sofőr a MOL Limo egyik elektromos járművével bénította meg a budai tömegközlekedést, mivel – nem meglepő módon – az autó fennakadt. A tűzoltók kreatív megoldással szabadították ki a kocsit. Bővebben.

“Behányok, olyan szaguk van” – videóra vették, ahogy egy villamosvezető kidobja a hajléktalan utasait

A BKV vizsgálatot indított a felvétel alapján, amely Budapesten, a Bécsi út felé közlekedő 19-es villamoson készült. A közlekedési vállalat úgy fogalmazott: “járművezetőinktől minden esetben elvárjuk a kulturált, utasbarát munkavégzést”. Íme a videó és a további részletek.

Soha még annyi szavazatot nem kapott egy párt Magyarországon, mint most a Fidesz

Ha csak a hazai voksokat nézzük, a párt az összes pártlistára adott szavazat 49,71 százalékát kapta volna csupán, a határon túli levélszavazatok ugyanis 94%-ban a Fideszt támogatták. De így is komoly rekord született, és az is látszik, hogy az egyesült ellenzék százezrekben mérhető mennyiségű szavazót veszített 2018-hoz képest. A 444.hu a szavazatok összeszámlálása után elemezte az országgyűlési választás végeredményét.

Így lett egy kerámia kakas az ukrán ellenállás jelképe

Getty Images

A helyi porcelángyár egykori munkatársa, az 1895-ben született ukrán Prokip Bidaszjuk tervezte kakas a Kijevtől északnyugatra fekvő Borodjanka szörnyű eseményei közepette vált szimbolikus figurává. Volodimir Zelenszkij és az Ukrajnába látogató Boris Johnson is kapott egyet belőle, miközben Kijevben sétáltak. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Három hét maradt a választási plakátok eltávolítására

Egy héttel az április 3-i országgyűlési választás után még az ország számos pontján ott virítanak a kampány felragasztott mementói a hirdetőtáblákon, oszlopokon. A jogszabály értelmében a plakátok eltávolítása annak a kötelessége, aki kihelyezte, illetve akinek érdekében kihelyezték őket. További információkért katt ide.

Csodás tavaszi idő érkezik, akár 24 fok is lehet

Míg hétfőn még számíthatunk némi csapadékra, egy anticiklonnak köszönhetően keddtől beköszönt a zavartalan, napos időjárás. A következő napok előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Macron: Nem lehet kizárni csapatok küldését Ukrajnába

képcím

Publicus Intézet: 150-225 ezer szavazót veszített a Fidesz

képcím

Biogolyóstoll, fideszes pártkatona - ellenzéki reakciók Sulyok...