Kiemelt Hírek 2020. október 25.

Kásler Miklós újabb hat vidéki kórházat von be a vírusfertőzöttek ellátásába

Startlap Kiemelt Hírek 2020. október 25.
A fertőzöttek száma egyre durvábban emelkedik, a miniszter nemcsak a kórházakat, hanem az OMSZ-t is utasításokkal látta el. Esti hírösszefoglaló.

Kásler Miklós újabb hat vidéki kórházat von be a vírusfertőzöttek ellátásába

A pozitív esetek dinamikusan emelkedő száma miatt az emberminiszter országszerte bővítette a koronavírusos betegeket fogadó intézmények körét. Kásler ezenkívül utasításokat fogalmazott meg az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és az érintett kórházak felé. Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

A magyarországi új koronás esetek száma megdöntötte minden idők rekordját

Rekordszámú tesztet végeztek, ugyanakkor a pozitív esetek aránya így is jóval meghaladja a WHO által javasolt mértéket, amely felett már kontrollálatlanul terjed a járvány. Pontos számok és statisztikák ebben a cikkben találhatók.

Megszólalt a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője, aki büszkén posztolta, ahogyan maszk nélkül szurkol egy Fradi-meccsen

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Miután Müller Cecília mindenkit felszólított a tömegrendezvények kerülésére, valamint a kormány kötelező maszkviselést írt elő a különféle nyilvános eseményekre, Farkas Örs mégis lelkesen posztolta maszk nélküli szelfijét a szombati esti Fradi-Újpest mérkőzésről. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője először elérhetetlenné tette a bejegyzését, majd vasárnap Facebook-oldalán magyarázta a nagy botrányt kavart fotót. Bővebben.

Motorbalesetben elhunyt Veréb Krisztián olimpikon

Az olimpiai bronzérmes, kétszeres világbajnoki ezüstérmes és háromszoros Európa-bajnoki ezüstérmes kajakozó mindösszesen 43 éves volt. A tragikus balesetről és Veréb kiemelkedő sportkarrierjéről itt írnak.

Ha továbbra is így emelkedik a fertőzöttek száma, akkor hamarosan megtelik a a három megyét ellátó halasi járványkórház

A helyi börtön területén alig több mint három héttel ezelőtt megnyílt kiskunhalasi mobil járványkórház máris a kapacitása telítéséhez közelít. Bővítésre is volna lehetőség, ehhez azonban olyan erőforrásra lenne szükség, amelyet már így is több környező város támogatásával oldanak meg. Részletek itt.

Visszaszóltak az SZFE-sek Gulyás Gergelynek, aki szerint péntek este a kormányért tüntettek a diákok ezrei

Nem várt narratívát talált a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Színház- és Filmművészeti egyetem diákjainak péntek esti gigatüntetésére. Az egyetem hallgatóinak képviselője az ATV képernyőjén magyarázta el Gulyás Gergelynek, hogy nem kifejezetten sikerült jól értelmeznie a helyzetet. Bővebben.

Mindeközben az SZFE új vezetése módosította korábbi rektori utasítását, és az előrébb hozott őszi szünetet, amellyel igyekeztek száműzni a diákokat az épületből, meghosszabbították. Bővebben.

150 invazív lélegeztetőgéppel segíti Csehországot a magyar kormány

Csehországban rekordokat dönt a koronavírus terjedése, Prága segítséget kért a járványellenes küzdelemhez. Magyarország felajánlását Ursula von der Leyen EB-elnök még magyar nyelven is méltatta. Minderről bővebben itt olvashatsz.

Lékai Máté is elkapta a vírust

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Kiss Ramóna férje már a többedik a veszprémi kézisek sorában, akiket az új koronavírussal diagnosztizálnak. Ha ide kattintasz, mindent megtudhatsz a kézisek állapotáról, és a Telekom Veszprém csapatában fennálló vírushelyzetről.

Új járatokkal és sűrűbb indulásokkal készül a MÁV a téli időszámításra

Több vonalon módosul vasárnaptól a vasúti közlekedés menetrendje. További információkért kattints ide.

Elhunyt Li Kun Hi, a Samsung elnöke

A 78 éves Li Kun Hi Dél-Korea leggazdagabb embere volt, mintegy 16 milliárd dolláros vagyont hagyott maga után. Az örökségről, illetve Li Kun Hi munkásságáról és halála körülményeiről erre a linkre kattintva olvashatsz.

Keresés az oldalon