Kiemelt Hírek 2020. október 24.

Gulyás Gergely úgy érzi, pénteken a kormány mellett tüntetett az SZFE

Startlap Kiemelt Hírek 2020. október 24.
Bár nem hiszi, hogy az ország ötven legfontosabb ügyében benne lenne a Színház- és Filmművészeti Egyetem, de jó érzéssel nézi a történéseket. Heti hírösszefoglaló.

Gulyás Gergely örül, hogy ilyen sokan tüntetnek a kormányért

Meglehetősen érdekesen értékelte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a tegnapi tiltakozó menetelést, melyet az SZFE hallgatói kezdeményeztek. A Polgári Mulatóban elhangzott mondatait itt lehet elérni

Kijött a rendelet a nyugdíjemelésről, mutatjuk, mennyit kapnak az idősek

Fotó: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

A szerda esti Magyar Közlönyben megjelent a rendelet az idei nyugdíjkompenzációról. Ami valójában évközi emelés, mivel a kiegészítés mértéke meghaladja az 1 százalékpontot. Ebből a cikkből megismerheted a konkrét számokat, és azt is elárulják, idén várható-e még további juttatás a rendes nyugdíjon felül.

Sok ezer ember, égő fáklyák az SZFE diákjainak október 23-i tüntetésén

Délután négykor kezdtek gyülekezni, majd nem sokkal később már több ezren indultak meg a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) polgárai által a “szellemi szabadság jegyében” meghirdettet felvonulásonFullajtár Andrea szavalt, egy idősebb nőhöz mentőt kellett hívni, a Ferenciek terén az résztvevők meggyújtották a fáklyáikat. Az esemény még nem ért véget, koncertekkel, beszédekkel folytatódik az Uránia előtt. A sötétben csillogó fáklyák sora egészen az Astoriáig kígyózik, még a perecárus is ingyen osztogatja portékáját.  Erre a linkre kattintva  élő, fényképes beszámolóval követheted a történéseket.

Orbán a korrupcióról: Amíg én vagyok a miniszterelnök, zéró tolerancia van

A kormányfőt az azonnali kérdések órájában a jobbikos Szilágyi György faggata a Soros Györggyel való 2010-es találkozójáról, és arról, mit kért vajon Soros azért a “sok-sok pénzért”, amit annak idején Orbánnak és a pártjának adottRészletek itt.

Kettős halál Dusnokon – őrizetben a vétkes sofőr

Halálos baleset történt október 23-án reggel az 51-es főúton. Egy 37 éves érsekcsanádi férfi Dusnok felől Sükösd irányába tartott, amikor eddig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött két motorossal. Részletek.

Az állam lefoglalta az egyik influenza elleni oltás teljes hazai készletét

A Sanofi által gyártott influenza elleni vakcináról van szó, így az 1,3 millió magyar gyártású oltóanyag mellett ez is rendelkezésre áll majd a körzeti orvosoknál. Kérdés, hogy az oltóanyagot miként osztja el a Nemzetközi Oltóközpont, és egyébként nem teljesen mindegy, ki melyik oltást kapja meg. Az oltás ingyenessé tételével kapcsolatban a vakcina mennyiségétől nem félnek a háziorvosok, más aggályuk viszont akad az idei oltási szezonnal. Részletek itt.

Meghalt a nyíregyházi kórház koronavírusos főigazgatója, Adorján Gusztáv

Az elmúlt két hétben több lap is arról cikkezett, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház igazgatója koronavírus-fertőzés miatt ellátásra szorul, és olyan súlyos az állapota, hogy a budapesti Korányi Pulmonológiai Intézetbe kellett szállítani. Részletek

Ő itt Bertalan, Orbán Viktor ötödik unokája

A miniszterelnök hétfő reggel közös fotót osztott meg Orbán Ráchel újszülött gyermekéről, és kedves sorokkal köszöntötte Bertalant, Orbán Ráchel harmadik gyermekét. A bejegyzést erre a linkre kattintva nézheted meg.

Illetékmentes lesz az ingatlanvásárlás a csokosoknak

Novák Katalin hétfőn jelentette be, hogy jövő évtől a kormány teljes illetékmentességet biztosít azoknak, akik családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) vásárolnak lakást. A családügyi miniszter az otthonfelújítási programot érintő kérdésekre is válaszolt. Mit jelent ez a gyakorlatban? Innen kiderül.

Másodosztályú lett Pécs focicsapata, most már jár a stadion

Fotó: MTI/Varga György

Kitörő lelkesedéssel posztolt Facebook-oldalára Hoppál Péter miniszteri biztos, miután kiderült, új stadiont kap a PMSC csapata, mely még májusban jutott fel az NB III-ból. Az örömhírről itt lehet megtudni többet.

Keresés az oldalon