Káprázatos balatoni nyaralót választottak idén az Év Házának

Startlap - Startlap
A hagyományokhoz hűen most is megválasztották az Év házát, és díjat kapott a legszebb középület is.

Mint az elmúlt években, ezúttal is október első hétfőjén rendezték meg az Év háza pályázat díjátadóját, az építészet világnapján ráadásul ezúttal két fődíjat is kiosztottak – közölte az MTI. A Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége által kiírt pályázatra idén 23 pályázat érkezett.

Az egyik kategória győztese Kovács D. Barnabás dörgicsei nyaralója, amely a zsűri szerint visszafogott, elegáns szín- és anyaghasználat jellemzi, és szépen idézi a múlt vidéki építészetét.

A házat a szép átlátások, a néhol előtűnő faszerkezetek és látszó fedélszék, valamint az alaprajzi szerkesztés és terek teszik korszerűvé. A győztes az elismerés mellé 500 ezer forintot is zsebre tehetett.

Portus Home vendégház, KisDörgicseÉpítészet: Kovács D. Barnawww.barna-architects.comStatika: Alibán DénesGépészet: Porosz GézaFotó:Bata Tamás

Közzétette: Barna Architects – 2017. szeptember 7., csütörtök

Plébániatemplom a legszebb középület

A középület kategóriában (szintén 500 ezer forintos fődíj) a budapesti Tours-i Szent Márton-plébániatemplomon végrehajtott rekonstrukció győzött.

A bírálók szerint a Berecz Tamás és Batári Attila építészpáros alapos munkával felderítette az építész eredeti szándékát, és szellemiségének mély átérzésével, új művet létrehozva rekonstruálta azt.

Fotó: Wikipedia

A fődíjasok mellett különdíjat kapott a veszprémi Historia Hotel Malomkert tervezéséért Kovács Zsolt György, Beránková Jana, Kovács Dávid és Gaschler Gábor; a budajenői műemlék magtár tervezéséért Csóka Balázs; a pécsi Onkoterápiás Intézet tervezéséért pedig Varga Tamás. Zöld ház – energiahatékonyság különdíjat kapott egy Budakeszin épült családi ház terveiért Bársony István. Scherer Márton építész a Dudarra tervezett családi házért kapott különdíjat, Varga Tamás pedig a balatonfüredi Városi Uszoda és Sportakadémia terveiért vehetett át elismerést.

Ez is érdekelhet

képcím

Milyen fát és mennyiért vesz a magyar: a normann a sláger, a luc...

képcím

Karácsony Gergely megmutatta a feleségét

képcím

A magyar falu, ahol két éve nem történt bűncselekmény