A magyar falu, ahol két éve nem történt bűncselekmény

Startlap - Startlap
Munkanélküli és közfoglalkoztatott sincs, és az országszerte jellemző tendenciákkal ellentétben a népesség egyre csak nő. Vasárnap délelőtti olvasgatós hírösszefoglaló.

A magyar falu, ahol két éve nem történt bűncselekmény

Az apró településen munkanélküli és közfoglalkoztatott sincs, és az országszerte jellemző tendenciákkal ellentétben itt a népesség egyre csak nő, olyannyira, hogy tíz év alatt megduplázódott a lakosság száma. Részletek itt.

Csernus Imre: Megy a jajveszékelés, a kifogások keresése ahelyett, hogy cselekednénk, élnénk

Hogyan kezeljük a járvány okozta bezártságot és félelmet, és miért nem ez a jó út? Erről beszélt Csernus Imre legfrissebb interjújában. Abnormális fogyasztási hullámok, valódi megoldások helyett tüneti kezelés, és alapjaiban elrontott hozzáállás. A pszichiáter szerint az élet már nem lesz ugyanolyan, de ettől nem kell kétségbe esni. A beszélgetés legjobb részeit ebből a cikkből ismerheted meg.

Fél Budapest kiment az utcákra örülni a tavasznak: fotókon a boldogan söröző, sétálgató, ücsörgő városlakók

Az átmenetileg beköszöntött, a szokásos februári időjáráshoz képest rendkívüli meleg kiűzte az utcára az embereket. Pár napig úgy festett a főváros, mintha nem a pandémia közepén járnánk. Galéria.

Az Arizonai Egyetem alvásszakértője elmondta, hogyan lehet egy perc alatt elaludni

Fotó: Adrian Murrell/Allsport/Getty Images

Dr Andrew Weil egy nagyon egyszerű légzéstechnikára esküszik, amiről egy rövid leírást és egy videót is közölt. Állítják, hogy a módszer szinte azonnali elalváshoz vezet, és minél többet alkalmazzuk, annál hatékonyabban működik majd. Íme.

Barackpálinkákat tesztelt a Nébih: kiderült, melyik a legjobb

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) alapos vizsgálatot végzett, minőségi és biztonsági szempontokat egyaránt figyelembe vettek. Élelmiszer-biztonsági és beltartalmi jellemzőik tekintetében minden tesztalany jól szerepelt, de a minőségi mutatók esetében sajnos ugyanez már egyáltalán nem mondható el. Szerencsére azért akadt olyan pálinka is, ami minden téren remekelt. A Nébih vizsgálati eredményeit ebben a cikkben ismertetik.

Az USA Közlekedésbiztonsági Hivatala elárulta, mi volt a legfurcsább dolog, amit tavaly el kellett kobozniuk

Az ilyen hírek rendszerint magasra teszik a lécet, de most valmi olyasmiről van szó, ami felülmúlja az eddigi felhozatalt. Bővebben.

Egy különös, hullámpalával borított, üllői családi ház lett az év épülete

Idén 16. alkalommal osztották ki az Építészfórum szervezésében a Média Építészeti Díjat. A 180 versenymű közül 10 került a döntőbe, és a címben említett szokatlan házon túl több más épület érdemelt díjat. Videó és további részletek itt nézegethetők.

Két szuper trükk, amivel pillanatok alatt leolvaszthatod a fagyasztód

Mivel a hűtő általában tele van, és ha egyszerűen áramtalanítod a gépet, majd megvárod, amíg elolvad minden jég, az rendkívül sok idő, ezért a hűtőszekrények leolvasztása tipikusan a sokáig halogatott konyhai tevékenységek közé tartozik. Erre a linkre kattintva két olyan házi praktikát ismerhetsz meg, amelyeknek köszönhetően csomó időt nyerhetsz, és az egyik még a jégszekrény fertőtlenítésében is segít.

“Nemhogy örülnének ezek a nők, hogy ingyen plasztikázzák őket odalent” –  áldozathibáztató kommentekkel döngölik földbe a szülészeti erőszak áldozatait

Ez humorérzék kérdése. Egyik barátoméknak is benyögte a doki hogy plusz egy öltés 20 ezer. És kacsintott. Majd jót röhögtek rajta.

Az nlc.hu oldalán három héttel ezelőtt jelent meg egy írás a gátmetszés, gátrepedés utáni, hagyományosnak mondható gyakorlatról, amelynek során a férjöltés, férjcsomó névre hallgató extra öltéssel szűkítik a női hüvelyt. A cikkben nők százai osztották meg traumájukat, akik nem kértek a férjöltésből, sem az összekacsintó “poénkodásból”, aztán megindult a kommentáradat.

Fotó: BSIP/UIG Via Getty Images

A barbár eljárásnál is elképesztőbb volt, ahogyan a témára reagáltak. Ebben a cikkben változtatás nélkül közlik a legdurvább hozzászólásokat, és elmagyarázzák, hogy igazából az áldozathibáztató kommentelő valójában saját magát próbálja megmenteni keresetlen megjegyzéseivel. Áldozathibáztatás és tabusítás 2021-ben, Magyarországon.

A harvardi csillagász, aki szerint 2017-ben egy idegen objektum haladt át a Naprendszeren: “Egyáltalán nem vagyunk bámulatosak, ezért nem akar felkeresni minket senki sem”

2017 egy történelmi csillagászati felfedezés éve volt: először azonosítottak csillagközi látogatót a bolygórendszerünkben. Avi Loeb, a Harvard Egyetem Csillagászati Tanszékének vezetője úgy véli, egy mesterséges objektumnak voltunk szemtanúi. Az  ‘Oumuamua” névre hallgató test azóta is lázban tartja a tudományos közösséget, Loeb viszont széles körben nevetség tárgyává vált, idős tudósok hírnevüket féltve, titokban merik csak elárulni neki, hogy támogatják elméletét. A 24.hu interjút készített Avi Loebbel, a teljes beszélgetés itt olvasható.

Ez is érdekelhet

képcím

Gyalogosokat sodort el egy autós Budapesten

képcím

Hivatalos: itt van Ferenc pápa budapesti programja

képcím

A CNN műsorvezetője a fürdőszobában szülte meg gyermekét 13...