Kiemelt Hírek 2018. augusztus 01.

Kálmán Olgát már el is bocsátották a Hír TV-től

Startlap Kiemelt Hírek 2018. augusztus 01.
Néhány perc alatt lezajlott szerda délelőtt a hatalomátvétel a Hír TV-nél.

Visszatért Liszkay Gábor, Szikszai Péter, Mentes Katalin, Korda Judit és megkezdődtek az elbocsátások is, Kálmán Olgának már fel is mondtak, aki délben az épületből kilépve újságíróknak megerősítette a hírt. A műsorvezető azt mondta, egyelőre nem nyilatkozhat, mert a felmondási idejét tölti.

Július elején derült ki, hogy Simicska Lajos eladja üzleti érdekeltségeit Nyerges Zsoltnak. A birodalom egyik legfényesebb ékköve, a legfontosabb eleme a Hír TV volt, s a bejelentés után Fonyó Károly, a csatorna elnöke, Simicska Lajos bizalmasa el is búcsúzott a munkatársaktól.

Akkor mindenki arra számított, hogy a Hír TV Mészáros Lőrinchez kerül, ám úgy tűnik, Liszkay Gábor kezében lesz a hatalom, aki nem mellesleg a Mediaworks elnök-vezérigazgatója – a cég egyébként Mészáros Lőrinc médiabirodalmához tartozik.

Szerdán aztán felgyorsultak az események. A 24.hu szerint Tarr Péter vezérigazgató-helyettes körbement a Hír TV-nél, és megkérte kollégáit, hogy töröljék a személyes adataikat, valamint pakoljanak össze. Aztán megérkezett Gulyás Balázs és Wahorn András a Szabadfogás felvételére – előbbinek aligha kell izgulnia, hogy munka nélkül marad, mivel Mészáros Lőrinc 2Rule-márkás pólójában feszített.

Az átvétellel a régi vezetés is leköszön, vagyis Tóth Mariann, Fonyó Károly, Faragó Csaba és Pauwlik László munkája véget ért a Hír TV-nél, ellenben az új vezetés megérkezett, igaz, nem voltak túl közlékenyek. Liszkay Gábor például válaszra sem méltatott senkit, míg Nyerges Zsolt annyit mondott, hogy előbb a dolgozókat tájékoztatják mindenről.

Mindenesetre Szikszai Péter is szerepet kap az új stábban, ő korábban dolgozott már a Hír TV-nél, majd Mészáros Lőrinc Echo TV-jénél volt vezérigazgató helyettes. A hírigazgató Mentes Katalin lesz, aki szintén az Echo TV-nél volt korábban, ő kerül Tarr Péter helyére.

Tarr Péter pedig hiába ment reggel a TV-be, bár beengedték, nem sokkal később elküldték a Valton emberei, mondván, nem lesz ott semmilyen felvétel szerdán.

A 444.hu szúrta ki, hogy a Hír Tv deles híradójában nem volt szó a tévét érintő változásokról, de a képernyő alsó sávjában már megjelent egy felirat, miszerint a nézők „Kálmán Olga és Csintalan Sándor műsorait mától nem láthatják a Hír Televízió képernyőjén”.

Keresés az oldalon