Az MTI megtagadta egy Orbán Viktorral kapcsolatos sajtóközlemény közzétételét

Startlap - Startlap
A dk-s Kálmán Olga tartott sajtótájékoztatót kedden a bicskei gyermekotthon egykori pedofil igazgatójának kitüntetéséről.

Az MTI személyiségi jogok védelmére hivatkozva nem hajlandó kiadni a Demokratikus Koalíció (DK) közleményét, miszerint személyesen Orbán Viktor döntött Vásárhelyi János, a bicskei gyermekotthon egykori pedofil igazgatójának kitüntetéséről még 2016-ban – írja a Media1.

Kedd reggel a Magyar Távirati Iroda még beszámolt arról, hogy Kálmán Olga, a DK frakciószóvivője “A DK bizonyítékot mutat be arról, hogy Orbán döntött a pedofil igazgató Vásárhelyi János kitüntetéséről” címmel online sajtótájékoztatót tart, de a pár órával későbbi eseményen elhangzottakról már nem adott hírt.

A sajtótájékoztatón Kálmán Olga azt állította, hogy “Orbán Viktor adott Magyar Bronz Érdemkeresztet a pedofília miatt elítélt V. Jánosnak, 5 évvel azután, hogy kiderült: a bicskei gyermekotthon igazgatója molesztálja a rábízott gyerekeket. Orbán volt az előterjesztője, és az ellenjegyzője is a kitüntetésnek“. A DK frakcióvezetője bizonyítékként a Magyar Közlöny 2016. évi 122. számára hivatkozott.

A kormány által 2016-ban kiadott hivatalos dokumentum szerint személyesen Orbán Viktor volt az előterjesztője, és az ellenjegyzője is a kitüntetésnek, amit “a hátrányos helyzetű gyermekek nevelése és önálló életre való felkészítése iránti példaadó elhivatottsággal végzett munkája elismeréseként adott Vásárhelyi János, a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola igazgatója részére”.

A DK erről szeretett volna beszámolni az MTI OS-n keresztül is, de a már említett személyiségi jogok védelmére hivatkozva megtagadták a közlemény kiadását.

Áder testvére perel

A Media1 cikkében megemlíti, hogy az MTI a múlt héten Áder János húgával kapcsolatban is megtagadta egy DK-s, szintén a bicskei pedofilbotrányhoz kapcsolódó közlemény megjelentetését.

A szóban forgó, Gy. Németh Erzsébet által jegyzett közleményben a DK azt állította, hogy miután a bicskei gyermekotthon két dolgozója már 2011-ben elmondta a Fővárosnak, hogy a gyermekotthon igazgatója zaklathatja a gyerekeket, az ügy eljutott a Főváros Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályához, melynek akkori vezetője Áder János testvére volt. A közlemény szerint Pölöskei Gáborné Áder Annamária tudhatott arról, hogy a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatója molesztálja az intézetben lakó gyerekeket, “mégsem tett semmit, ezért a pedofil igazgató még 5 éven át zaklathatta a rá bízott gyerekeket”.

Az Index kedden elérte Áder Jánost, akitől megtudta, Pölöskei Gáborné Áder Annamária büntetőpert indít rágalmazás gyanúja, és polgári pert a személyiségi jogok megsértésének gyanúja miatt Gy. Németh Erzsébet ellen. 

“Én nem vagyok perképes az ügyben, de a húgom igen. Az ő nevében elmondhatom, az első pillanattól világos volt, hogy perelni kell, ezért két pert is indít Gy. Németh Erzsébet ellen. Gy. Németh Erzsébet mindhárom állítása valótlan, hazug kijelentés, és ezzel nem csak belegázolt a húgom becsületébe, hanem rágalmazta, olyan dolgokkal vádolta, amiket nem követett el” – fogalmazott a volt államfő.

Áder János azt is elmondta, ha húga részére sérelemdíjat ítél meg a bíróság, azt teljes egészében a bicskei gyermekotthonnak ajánlja fel.

Címlapkép: Getty Images

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter közös élő vitára hívja Orbánt és Gyurcsányt a...

képcím

Gyurcsány Ferenc nekiment Magyar Péternek, de a nevét egyszer se...

képcím

A DK beperli a Magyar Péter színpadán felszólaló polgármestert...