Itt a lista: hamarosan nyitnak a szedd magad eperföldek

Startlap - Startlap
A lelőhelyekkel kapcsolatos tudnivalókon túl néhány nagyon praktikus tanáccsal is szolgálunk a lelkes eperszedők számára. Vasárnap déli olvasgatós hírösszefoglaló.

Itt a lista: hamarosan nyitnak a szedd magad eperföldek

Napok vannak hátra a szüret kezdetéig. Ebben a cikkbena lelőhelyekkel kapcsolatos tudnivalókon túl néhány nagyon praktikus tanáccsal is szolgálunk a lelkes eperszedők számára. 

Vége a postán érkező, filléres kínai mennyországnak: jön az áfa és a vámeljárási díj

Az Európai Unión kívülről, főleg Távol-Keletről rendszerint alacsony áron rendelünk online, amit eddig áfamentesen tehettünk meg. Akik szeretik az olcsó kínai kütyüket, azoknak érdemes gyorsan kiélni az ilyen irányú vágyaikat, ugyanis a megváltozó uniós irányelv éppen a kis értékű csomagok számára nem kedvez. A Magyar Posta tájékoztatásáért katt ide.

Dér Heni otthonról posztolt, miután kisfiával hazatért a kórházból

Lakáskultúrába illő fényképet osztott meg, és közben futtában szerelmet vallott Bakos Gergelynek. Dér Heni egyébként elég kemény héten van túl: kórházba rendőri segítséggel szállították, miután napokon át szenvedett a szülés beindításával. Íme a bejegyzés.

Régi házakat varázsol újjá Amerikában a fiatal magyar házaspár

Varga Róbert és Posza Éva már a megismerkedésük történetével is felkeltik a figyelmet: itthon sosem találkoztak, az egyesült államokbeli Clevelandben pillantották meg először egymást. Alig három évvel később már házasok voltak, és közös vállalkozást vezettek, amellyel az amerikai média figyelmét is felkeltették. Bővebben.

Voksán Virág elképesztő formában van két gyerek után

Fotó: RTL Klub

Voksán szerint “nagyon sok nő ott követi el a hibát, hogy megszűnik nőnek lenni azután, hogy gyermeket vállalt”, és – vallja ő – “rengeteg házasság is ezért megy tönkre”. A 37 éves DJ fekete bőrminiben pózolt kedvenc fotósa kamerája előtt, hogy megmutassa, miként kell ezt szerinte csinálni. Videó.

Egy hajcsattal kezdte tavaly májusban a cserélgetést, nyárra már valószínűleg saját háza lesz

A 29 éves amerikai Demi Skipper saját ingatlanra vágyik, amihez kizárólag csere útján, pénz nélkül szeretne hozzájutni. A dologgal elég jól halad, és milliók követik különleges vállalkozását. A sikerre minden esélye megvan, 15 évvel ezelőtt egy munkanélküli kanadai férfi egy piros gemkapoccsal csinálta végig ugyanezt. Videó és további részletek itt.

Csodájára járnak a borsodi falu általános iskolájának, ahol ketteseknek és az ötösöknek is élmény a tanulás

Az alig több mint ezer lakosú Hejőkeresztúron található a IV. Béla Általános Iskola egy nem mindennapi intézmény. Az iskolába húsz évvel ezelőtt vezették be a Stanford Egyetem programját, amelyet az egyetemmel közös három évig tartó együttműködés során alakítottak át úgy, hogy a kis borsodi falu hátrányos helyzetű gyermekekkel tömött iskolájában is alkalmazható legyen. Mindez a jelenlegi igazgató, K. Nagy Emeseérdeme, munkájának gyümölcse pedig látványos, a tanári kar, a gyerekek és a szülők körében egyaránt. A kompetenciaméréseken rendre jól teljesítenek, mindenki tovább tanul, a pedagógusok örülnek, hogy végre úgy taníthatnak, ahogy mindig is akarnak. Mi a titok? A 24.hu elzarándokolt az intézménybe, hogy K. Nagy Emese kíséretében megnézzék, hogyan telik egy átlagos tanítási nap. Bővebben.

“Kevésbé csúnya, mint sok újszülött, és igen dús, sötét színű haja van” – Valéria, az utolsó magyar királylány

Az uralkodó és tanácsadói ellenezték, és a birodalomban is nagy felzúdulást váltott ki, hogy Sissi a házasságába beférkőző anyóstól, Zsófiától, és a bécsi udvar mérgező légkörétől menekülve, Budán szülje meg gyermekét. 1868. április 22-én 21 ágyúszó jelezte a Gellért-hegyről, hogy Ferenc Józsefnek és Sissinek lánya született. Ha a gyermek nem kislány, 101 lövés illette volna, és még saját apja is megjegyezte, “fiúnak jobban örültem volna”. De igazából végtelen boldogsággal fogadták Mária Valériát, a feleségébe szerelmes, családcentrikus császár is.Ebben a cikkben egy történész kalauzol el az utolsó, békeidőben uralkodó magyar királyi pár hétköznapjaiba legkisebb gyermekük, Mária Valéria főhercegnő fogantatása és születése mentén.

Így nyaraltunk a Balatonon az 50-es évek után: retro fotók és régi történetek a magyar tengerről

Fotó: Fortepan

Annak ellenére, hogy a Balaton vakációs jelentősége már évszázadok óta egyértelműnek számít, a 40-es évek második felére kis híján sikerült mégis kiirtani a turizmus ma ismert formáját a környékről. Ennek persze politikai okai voltak, hogy annak is, hogy nagyjából egy évtized múlva a tó népszerűsége visszaállt, és ha szocialista módon is, de felpörgött a forgalom. Ebből a cikkből megismerheted a Balaton elmúlt évtizedeinek turisztikai történetét, tele szuper régi képekkel.

A zodiákus legszebbjei: a csillagjegyek, akiknek nem lehet ellenállni

Azokról a csillagjegyekről van szó, akik a belső szépségükkel hódítanak, az asztrológusok szerint annyira vonzó tulajdonságokkal rendelkeznek, hogy mindegy, hogy néznek ki, elcsavarják az emberek fejét. Kíváncsi vagy, kik ők? Akkor ezt a cikket nézd meg.

Ez is érdekelhet

képcím

Szombattól emelkedik a gáz lakossági piaci ára

képcím

Közzétették III. Károly első hivatalos portréját királyként

képcím

Az általános iskolák kivételt képeznek a 18 fokos irodaszabály...