A minisztérium egészségügyi intézmények bezárására vár javaslatot

Startlap - Startlap
Jövő keddig kaptak időt a szakmai kollégiumok, hogy elmondják az Emmi-nek, mely egészségügyi fekvő- és járóbeteg intézményt tartanak szükségesnek. Heti hírösszefoglaló.

Keddig várja a javaslatokat a minisztérium, mely kórházakat lehet bezárni az országban

Május 18-ig javaslatokat vár az Emmi arra vonatkozóan, hogy hány fekvő- és járóbeteg-intézményre van szükség az országban hosszú távon. A meglepő részletek innen érhetőek el

Nagyinterjú Dobrev Klárával: “Nincs Gyurcsány-kérdés, Orbán-kérdés van”

2022-ben egy “teljesen más világ jön Magyarországra”, amelynek ő lesz a női miniszterelnöke.  A “széles, nemzeti koalíciós kormányzás” egy új politikai stílust és technikát igényel, mint amilyen 2010 előtt volt. Gyurcsány Ferenc pedig országgyűlési képviselő lesz majd, “mint sokan mások”. A Telex nagyinterjút készített a DK miniszterelnök-jelöltjével. A teljes beszélgetés itt olvasható.

Portfolio: átalakítva, tovább marad a törlesztési moratórium

A kormány, a Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Bankszövetség részvételével az elmúlt hetekben zajlottak a tárgyalások arról, mikor és hogyan vezesse ki, illetve hosszabbítsa meg Magyarország a jelen állás szerint 2020. március 19-étől 2021. június 30-áig tartó hiteladós-segítő szisztémáját. Most kiderült, hogy az eddigiekhez hasonlóan meddig maradhat fent ez a rendszer. Részletek.

Újból lehet lakodalmakat tartani

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón arról beszélt, hogy várhatóan a pünkösd utáni héten elérjük az 5 millió beoltottat, a kormány a jövő héten dönt a korlátozások további enyhítésével kapcsolatban. Hozzátette: május végére a szigorítások nagy része megszűnik. Hogy pontosan mikortól lehet lagzit tartani, az ide kattintva azonnal kiderül. 

A Hősök terén tart szentmisét Ferenc pápa

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK) szeptember 5. és 12. között tartják Budapesten. Ide várják a katolikus egyház fejét is, aki szentmisét fog tartani. Ennek pontos dátuma csak egyetlen kattintásra.

Rakétaeső zúdult Tel-Avivra, a 24.hu riportere a helyszínről tudósított

ANAS BABA / AFP

A Gázai övezetet saját uralma alá hajtó Hamász terrorszervezet több hullámban bombázta kedden este Izrael központi részét és Tel-Avivot. Katz Dávid, a 24.hu újságírója eredetileg a méltán sikeres oltási program bemutatása miatt érkezett az országba, azonban a támadást már egy többgyermekes családdal vészelte át. A 24.hu exkluzív riportja kizárólag itt érhető el. 

Kiválasztották Törőcsik Mari utódját: Lehoczky Zsuzsa a Nemzet Színésze 

A Nemzet Színészei kedden délután gyűltek össze a Nemzeti Színházban, hogy egy zárt találkozó keretében döntsenek a címről, amelyet egyszerre legfeljebb tizenketten viselhetnek, és a megbecsülés mellé komoly anyagi juttatás is jár. Részletek itt.

A védettségi igazolvány nem lesz elég, ha Horvátországba utaznál: ezt a papírt kérik még

Nemcsak a horvátok, hanem Montenegró, Szerbia és Szlovénia sem elégszik meg a magyarországi oltást igazoló plasztikkártyával, hiába a Szijjártó Péter által elfogadott kétoldalú megállapodás a védettségi igazolványok kölcsönös elfogadásáról. További információkért katt ide.

Ilyen lesz az új rendszám, ami jövő tavasszal érkezhet

Egy ideje sejteni lehetett, hogy hamarosan bekövetkezik a változás, hiszen jelenleg már az S-sel kezdődő betűkombinációknál tartunk. A szakmai sajtó a hivatalos bejelentés előtt néhány nappal megszellőztette, mire számíthatunk. A rendszámok hosszabbak lesznek, és egy új szimbólum is rájuk kerülErre a linkre kattintva megnézheted, miről van szó.

Nemcsak a Várnegyedben lehet brutális kedvezménnyel venni önkormányzati lakásokat

MTI/Mohai Balázs

Böröcz László törvényjavaslata értelmében a budai Várban található önkormányzati ingatlanok bérlői a piaci ár 15-20 százalékáért vásárolhatják meg a műemlékvédelem alatt álló lakásukat. A fideszes Böröcznek volt hol tanulnia a lakásprivatizációról: Rogán Antal második ciklusa idején az V. kerületi testület képviselője volt, amely az egyetlen kerülete a fővárosnak, ahol hasonló bombaüzletek köttettek és köthetők a mai napig. Az egyes kerületek árengedményeiről itt olvashatsz.

Ez is érdekelhet

képcím

La Repubblica: Orbán 8 millió eurót fizetne, hogy Magyarországon...

képcím

Közzétették III. Károly első hivatalos portréját királyként

képcím

Dobrev Klára bemutatta az árnyékkormány tagjait