Intézményfüggő lehet a halálraítélt szombathelyi trafikrabló

Vannak, akik képtelenek megtalálni helyüket a társadalomban.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-12-31 08:49

Címlapkép: Thinkstock (illusztráció)

A szabad világban nem találta a helyét, a börtönben lelt igazi otthonra a szombathelyi trafikrabló, aki korábban 20 évet ült egy lány megöléséért. A jelenség nem ismeretlen, sok rab lesz börtönfüggő – írja a Bors.

Neki még szerencséje is volt

Vannak, akiknek sohasem adatik meg a második esély lehetősége, mások pedig a sokadik hibájukból sem képesek tanulni. A szombathelyi trafikrablóként elhíresült K. Aladár 1988-ban a bitófát úszta meg kegyelemmel, húsz börtön­év után pedig még viszonylag fiatalon egy második esélyt is kapott az élettől az újrakezdésre.

Nem tudott élni a ritka lehetőséggel

Az egykori gyerekgyilkos ugyan próbálkozott, de a visszailleszkedés igazán sohasem sikerült számára. Előbb egy gyerekkel keveredett lo­pásba, aztán idén november végén egy dohányboltot rabolt ki fegyverrel. Jelenleg a szombathelyi börtönben raboskodik, ahol információink szerint kifejezetten jól érzi magát.

Mindenki lemondott róla

A testvére korábban látogatta, de amióta Aladár újra bekerült, nem volt nála. Ő az egyetlen élő családtagja, a trafikrablás előtt egy hónappal beszéltek, de már teher lehet számukra, nagyot csalódtak benne. Az 1988-as szörnyű gyilkosság után rengeteget bántották a családot, most pedig újra „elővették” őket a faluban – mondta a Borsnak a família egyik ismerőse. A lap információi szerint K. Aladárnak még kapcsolattartója sincs megjelölve a rácsok mögött, idekint mindenki magára hagyta.