A nagy visszatérésre készül a tél: jönnek a mínuszok és a hózáporok

Startlap - Startlap
Sarkvidéki eredetű léghullámok szakítják meg a jelenlegi kellemes tavaszt. Esti hírösszefoglaló.

A nagy visszatérésre készül a tél: jönnek a mínuszok és a hózáporok

A jelenlegi kellemes tavaszt sarkvidéki eredetű léghullámok szakítják meg, amelyeknek köszönhetően nemcsak (jelentősen) csökkenő hőmérséklet és eső, hanem még hó is várható. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Ilyen lesz a boltok nyitvatartása a hosszú hétvégén

A március 15-i ünnepet felölelő háromnapos szünet egyáltalán nem jelenti azt, hogy minden bezár. A legnépszerűbb üzletek nyitvatartásáról ebben a cikkben írnak.

Az operatív törzs figyelmeztet a hétvégi nagybevásárlás miatt

Ákos StillerBloomberg via Getty Images

Azok után, hogy a legújabb budapesti Lidl-áruház csütörtöki megnyitóján az iszonyatos tömeg miatt még a mentőket is ki kellett hívni, nem csoda, hogy aggódik a törzs. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

A katasztrófa határán állunk a MOK-titkár szerint: “Attól még nem lesz valamiből intenzív ágy, ha körbe tudjuk rakni gépekkel”

Svéd Tamás intenzív terápiás szakorvos, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) titkára interjút adott, amelyben elmesélte, hogyan néz ki a covid-helyzet belülről, és mire számíthatunk a következő hetekben. A zömében lesújtó beszélgetés során egyetlen pozitívum hangzott el, az oltásokkal kapcsolatban. Íme a teljes szöveg.

Változtak a járványellenes szabályok a BKK járatain

Az új koronavírus drámaian romló statisztikái miatt a budapesti autóbuszokon és trolibuszokon bevezettek két új intézkedést, amely az utasok és a járművezetők további védelmét szolgálja. Részletek itt.

Hiába készültek el az oltópontok Szombathelyen, a tiszti főorvost nem találják

A háziorvosok kérésére, egy nap alatt elkészültek az oltópontok, a tiszti főorvosnak csak ellenőriznie kellett volna őket, de nem jelent meg. A kormánymegbízott elérhetetlen. Mi történt? Innen kiderül.

Már blokkolt jeladóval repül a NER-magángép, de így is kiderült, hogy pontosan Orbán Viktor akaratával szemben haladt pénteken

Az illusztris utazóközönségéről ismertté vált OE-LEM lajstromjelű magánrepülő egy múlt heti incidens után került fel a letiltott gépek listájára. Ugyanakkor útvonala továbbra is követhető, ezért jól látszott, ahogy ma délelőtt az Orbán Viktor által külön kiemelt, ellenzett úti célok egyikét választotta. Bővebben.

Pintér Sándor szólt, ezért mégsem lesz a gyalogosoké a rakpart és a Lánchíd

MTVABizományosi Jászai Csaba

A főváros bővítette volna a szabadidős tevékenységekre használható közterületek számát, azonban az operatív törzs kéréseinek szeretnének mindig eleget tenni. További információkért kattints ide.

A tatai pedofil felfüggesztett börtönt kapott 

A férfi a mobiltelefonján és a számítógépén közel tízezer darab, tizennyolcadik életévét be nem töltött személyről készített pornográf felvételt tárolt. Az esetről, illetve annak legfrissebb fejleményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Vádat emeltek Bede Zsolt ellen

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség két ügy miatt vette elő a szélsőjobboldal ismert figuráját, aki legutóbb akkor szembesült a törvénnyel, amikor ráfeküdt Hadházy Ákos kocsijára, majd feljelentette a független képviselőt, mondván elütötte őt. Bővebben.

Ez is érdekelhet

képcím

Pintér bejelentette, hogy januártól biztosan jön a tanárok...

képcím

Megszűnik a munkahelyi kötelező orvosi vizsgálat

képcím

Pintér: halálos lövöldözés is volt a magyar-szerb határon