Kiemelt Hírek 2020. szeptember 13.

A nyílt utcán szorítottak pisztoly egy járókelő fejéhez Pécsen

Startlap Kiemelt Hírek 2020. szeptember 13.
Az elkövető elmenekült a helyszínről, de a TEK-esek elől nem tudott elbújni. Esti hírösszefoglaló.

A nyílt utcán szorítottak pisztoly egy járókelő fejéhez Pécsen

Mindez szombat délelőtt történt. A 26 éves gyanúsított elmenekült a helyszínről, de a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének sikerült elfognia. Bővebben.

Elhunyt Keleti György

Az egykori honvédelmi miniszter 74 éves volt. Részletek itt.

Egyre több szombathelyi iskolában bukkan fel a koronavírus, péntek éjjel egyszerre hét osztály került karanténba

A szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola hét osztályának tanulóit kötelezték otthoni izolációra. A városban már több másik iskolában is megjelent a vírus, de a tanintézmények nem zárnak be. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Nagyot csökkent az új fertőzöttek száma itthon

Tovább emelkedett Magyarországon a koronavírussal diagnosztizált betegek száma, ugyanakkor a szombati több mint 900 új fertőzötthöz képest vasárnap jóval kevesebb vírushordozót regisztráltak. A friss, hivatalos statisztikákért erre a linkre kattints.

Ha ezeket a számokat ikszelted be a lottón, akkor nyertél

Fotó: Justin Sullivan/Getty Images

Ahogy minden vasárnap, úgy ma is kihúzták a hatos lottó nyerőszámait. A nyertes számokról és a nyereményekről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Elszántság, könnyek, kitartás: portrék a színművészetis tüntetőkről

Közel két hete vették blokád alá a Színművészeti Egyetemet a hallgatók, a diákok őrséget állnak, több figyelmeztető megmozdulást szerveztek, és nemzetközi szinten is nagy támogatást kaptak a szakma részéről. Arról, mikor kezdődhet meg a tanítás, hétfőn szavaznak, de könnyen lehet, hogy az egyetem dolgozói határozatlan időre beszűntetik a munkát. Ide kattintva  elolvashatod az ügy legfrissebb fejleményeit, valamint megindító portrékon nézegetheted a demonstrálók eltökélt arcait.

Annyira sok bort ittak kertészkedés közben Vecsésen, hogy gyilkosság lett a vége

Az 55 éves elkövető maga telefonált a mentőknek, de az áldozatán már nem lehetett segíteni. Azt, hogy ismerősének miért kellett meghalnia, pontosan már nem tudja megmondani. A rendőrség videót közölt a különös esettel kapcsolatban, amelyet a további részletekkel együtt itt találsz.

Budapesten végre törődni fognak az állatok jogaival és igényeivel is

Karácsony Gergely már megválasztása előtt megígérte, hogy főpolgármesterként foglalkozni fog az állatok jogaival, igényeivel és életkörülményeivel. Az önkormányzati választást megelőzően az elképzeléseiket az úgynevezett Budapesti Állatvédelmi Chartában foglalták össze, egy héttel ezelőtt pedig – hosszas előkészítő munka után – kineveztek egy állatvédelmi “ombudsmant”, Szabó Rebekát. Az ő segédletével nagyon reményteljes kezdeményezésekbe vágnak bele: ilyen a hírhedt Illatos úti telep modernizálása, az ivartalanítás támogatása, járőrszolgálat létrehozása, de foglalkozni fognak a szaporítókkal, a kutyafuttatókkal, és Budapest vadvilágával. És mégis mire jó egy állatvédelmi ombudsman? Ebben a cikkben Szabó Rékát kérdezték erről, valamint az önkormányzat által meghirdetett célokról és azok megvalósításáról. 

A Párbeszéd döntött Karácsony Gergelyről

A párt megtartotta tisztújító kongresszusát, amelynek során a két társelnök, Karácsony Gergely és Szabó Tímea pozícióján túl az elnökség tagjainak bővítéséről is határoztak. A megválasztott tisztviselőket ebben a cikkben ismertetik.

Fogolyszállító autóbuszok, szögesdrót, tömeges bebörtönzés: nagy erőkkel megy neki a rendőrség és a hadsereg a fehérorosz tüntetőknek

Fotó: Valery SharifulinTASS via Getty Images

Ismét tízezrek vonultak fel vasárnap a vitatott körülmények között újraválasztott Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök lemondását követelve. A hatóságok készültek: több területet lezártak, szögesdrótos akadályokat állítottak fel, felsorakoztak a biztonságiak, rendőri alakulatok és a hadsereg, a mellékutcákban fogolyszállító autóbuszok és további rendvédelmi erők várakoznak. Az ortodox egyház vezetőit váratlanul leváltották, a belügyminisztérium tájékoztatása szerint megkezdték a tiltakozók őrizetbe vételét. Fotók és további részletek itt.

 

Keresés az oldalon