Ingadozó vérnyomás, enerváltság, öngyilkos gondolatok - egy addiktológus elmondta, mi vár Curtisre

Embert próbáló hat hét következik a rapper számára, aki ha tényleg le akar számolni függőségével, akkor legalább egy évig keményen küzdenie kell.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-01-11 13:28

Fotó: YouTube/ Reggeli Start

A 29 éves Curtis szerdán jelentette be a közösségi oldalán, hogy lemondta januári koncertjeit, ugyanis hat hétre bevonul egy rehabilitációs központba drogproblémái miatt. A rapper elhatározása kapcsán a Blikk megkérdezett egy addiktológust, hogy mire számíthat Curtis a rehabon.

Aktív fogyasztóknál az első időszak az elvonásról szól, ami gyógyszeres kezeléssel is jár, ezt követi majd maga a rehabilitáció. (…) A legnehezebb a második huszonnégy óra. A legtöbben ekkor adják fel, ami persze, nem jelent végső kudarcot. A szer hiánya enerváltságot, örömtelenséget okoz, amelynek súlyos mellékhatása van, a depresszióhoz hasonló hatást kelt, egyesekben az öngyilkosság gondolatát is felébreszti. Ezeket a napokat szigorúan ellenőrizzük, beállítjuk a gyógyszer mennyiségét 

– fejtette ki dr. Funk Sándor addiktológus, aki arról is beszámolt, hogy nemcsak lelki, hanem fizikai tünetek is tapasztalhatók: ingadozó vérnyomás, izzadás és a remegés jelentkezhet. A Curtis által emlegetett hat hét csak az első lépcsőfok a leszokás felé: a többségnek egy-másfél év kell ahhoz, hogy tényleg maga mögött hagyja a függőségét.

 

Ahogy azt az Instáján Curtis is jelezte, az elvonón elveszik a telefonját, így hiába keresné bárki is. A lap szerint csak az előre regisztrált rokonokkal léphet majd kapcsolatba, illetve különleges esetekben barátokkal is – ami az újpesti focista esetében akár Majkát is jelentheti. Curtis ugyanis a betegsége elismerése mellett egy másik fontos lépést is tett: megüzente egykori zenésztársának – aki még tavaly augusztusban Curtis drogfüggőségére hivatkozva szakította meg vele az együttműködést – hogy szereti.