Kiemelt Hírek 2018. november 24.

Ilyen volt Asha, a fővárosi állatkertben elpusztult elefánt - képekkel búcsúzunk tőle

Startlap Kiemelt Hírek 2018. november 24.
Alig öt éves volt szegény.

Szomorú hírt osztott meg szombaton a fővárosi állatkert: elpusztult a látogatók egyik legnagyobb kedvence, Asha, az ötéves elefánt.

Már jövetele is hatalmas érdeklődés váltott ki 2013 február 14-én, hiszen előtte 52 évig nem született ázsiai elefánt hazánkban. Nevét hat, a-val kezdődő közül választották ki gondozói.

Fotó: MTI Fotó: Kovács Attila

Az első napokban az egész ország szorított azért, hogy a 85 kilós csöppség elkezdjen enni, de pár nap után minden rendbe jött. Sőt, a 100. napjára kapott tortát – amely rizsből, sárgarépából, banánból, illetve kiwiből állt – már pillanatok alatt befalta.

MTI Fotó: Kovács Attila

Ekkora esett az, hogy a nagyközönségnek is bemutatták a vidám kis Ashát, aki mindenkit elkápráztatott aranyos, csetlő-botló mozgásával, szégyenlős sompolygásával édesanyja mellett.

MTI Fotó: Kovács Attila

Aztán teltek múltak az évek, és tavaly megérkezett a kisöccse Assam, akinek még a születésekor is jelen volt, hiszen a szakemberek így látták jónak, mivel úgy vélték, felnövekedve hasznos lehet a számára ha láthatja az anyját “gyermeknevelés” közben.

MTI Fotó: Kovács Attila

De ezt már nem érhette meg, mivel szombaton érkezett tragikus hír szerint az elefántlány szervezetét egy olyan herpeszvírus támadta meg, ami az esetek háromnegyedében halálos kimenetelű – adta hírül az Állatkert honlapja.

Keresés az oldalon