Ilyen volt Asha, a fővárosi állatkertben elpusztult elefánt - képekkel búcsúzunk tőle

Startlap - Startlap
Alig öt éves volt szegény.

Szomorú hírt osztott meg szombaton a fővárosi állatkert: elpusztult a látogatók egyik legnagyobb kedvence, Asha, az ötéves elefánt.

Már jövetele is hatalmas érdeklődés váltott ki 2013 február 14-én, hiszen előtte 52 évig nem született ázsiai elefánt hazánkban. Nevét hat, a-val kezdődő közül választották ki gondozói.

Fotó MTI Fotó Kovács Attila

Az első napokban az egész ország szorított azért, hogy a 85 kilós csöppség elkezdjen enni, de pár nap után minden rendbe jött. Sőt, a 100. napjára kapott tortát – amely rizsből, sárgarépából, banánból, illetve kiwiből állt – már pillanatok alatt befalta.

MTI Fotó Kovács Attila

Ekkora esett az, hogy a nagyközönségnek is bemutatták a vidám kis Ashát, aki mindenkit elkápráztatott aranyos, csetlő-botló mozgásával, szégyenlős sompolygásával édesanyja mellett.

MTI Fotó Kovács Attila

Aztán teltek múltak az évek, és tavaly megérkezett a kisöccse Assam, akinek még a születésekor is jelen volt, hiszen a szakemberek így látták jónak, mivel úgy vélték, felnövekedve hasznos lehet a számára ha láthatja az anyját “gyermeknevelés” közben.

MTI Fotó Kovács Attila

De ezt már nem érhette meg, mivel szombaton érkezett tragikus hír szerint az elefántlány szervezetét egy olyan herpeszvírus támadta meg, ami az esetek háromnegyedében halálos kimenetelű – adta hírül az Állatkert honlapja.

Ez is érdekelhet

képcím

Megszűnik egy fontos szolgáltatás az OTP-nél

képcím

A román államfő alkotmányossági óvást emelt a trianoni...

képcím

Megmérgeztek hét elefántot Srí Lankán