Megszűnik egy fontos szolgáltatás az OTP-nél

Startlap - Startlap
Amikor a bankot megkérdezték, miért nem biztosítják tovább a díjnetes számlák kezelését, akkor derült ki, hogy nem csak ez a lehetőség tűnik el hamarosan. Esti hírösszefoglaló.

Megszűnik egy fontos szolgáltatás az OTP-nél

Amikor a pénzintézetnél arról érdeklődtek, miért nem biztosítják tovább a Díjnetből érkező számlák fogadását és kiegyenlítését, akkor derült ki, hogy nem csak ez a lehetőség tűnik el jövőre. További információkért katt ide.

Az OMSZ megváltoztatta a fertőtlenítési protokollt, mert már a sürgős esetekhez is nehezen tudnak mentőt küldeni

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) orvosigazgatója, Pápai György  munkatársainak címzett írásából világosan látszik, hogy súlyosan leterheltté váltak a mentők. Ennek a higiénia látja kárát. A levél tartalmát itt foglalták össze.

Újabb magyar utak lettek fizetősek hétfőtől

Az útdíj mértékéről és az útdíjköteles utakról szóló NFM-rendelet módosítása értelémében több útszakasz díjkötelessége megváltozott. Mit jelent ez a gyakorlatban? Innen kiderül.

Orbán Viktor vétója miatt több mint 200 milliárdos támogatást bukhat Budapest

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormány nem a járvány, hanem saját politikai érdekei miatt tiltotta be a népszavazások kezdeményezését. Ezzel keresztbe tettek a több tucat magyar településsel közös, néhány héttel ezelőtt bejelentett akciójuknak. Még a 8 lakosú Iborfiát is milliós összegtől fosztják meg. Részletek itt.

Az egész Fidesz-KDNP kivonult, miközben Korózs Lajos felszólalt

Egyedül Dömötör Csaba nem hagyta el az üléstermet ma reggel, de ő is csupán azért nem távozott, mert neki kellett válaszolnia szocialista kollégájának. A Fidesz-KDNP már közleményben követeli “a kamuvideós Korózs Lajos’ távozását a népjóléti bizottság éléről. Minderről bővebben itt írnak.

Megcsonkították a szadai elefántokat, mielőtt elásták őket

A rejtélyes körülmények között elpusztult szadai elefántok halálának körülményeiről új, felkavaró információk láttak napvilágot a Természetvédelmi Hatóság leveléből. Bővebben.

A Mi Hazánk törvénybe iktatná az iskolai szegregációt

Dúró Dóra közleményben fejtette ki, hogy pártja “az igazságos szegregációt” szeretné törvénybe írni. A folytatásért ide kell kattintani.

“Jó volt a megérzésem, búzavirág” – vélt melegsége miatt elutasította az állásra egyetlen alkalmas jelöltet a budakalászi jegyző

Az anyakönyvvezetői állásra jelentkező férfivel először sikeresen megállapodtak, már a papírjait intézte, amikor megtudta, mégsem tartanak igényt a személyére. A Telex birtokába jutott hangfelvételen roppant súlyos mondatok hangzanak el, amelyek alapján elég egyértelműnek tűnik, hogy a budakalászi jegyző homofóbiája döntött az állásról. A teljes történetet ebben a cikkben ismertetik.

A Fővárosi Törvényszék elmarasztalta a rendőrséget, amiért nem tettek semmit a homofób rendzavarók ellen

A Budapest Pride ellen tüntetők 2019 nyarán, középen Budaházy György. (MTI/Kovács Tamás)

A józsefvárosi Auróa Közösségi Ház szervezői hiába kértek rendőri segítséget, amikor zártkörű rendezvényükön megjelentek Budaházy Györgyék, az egyenruhások hagyták, hogy a randalírozók meghiúsítsák az eseményt. A bíróság az Aurórának adott igazat a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal szemben. Ha érdekel az eset, akkor ezt a cikket olvasd el.

Ezrek tüntetnek Pozsonyban Csehszlovákia felbomlása miatt

Maszkot le, fejet fel

– skandálják a járvány okán kihirdetett veszélyhelyzet miatt eleve törvénysértő demonstráció résztvevői. A beszámolók szerint az embereken elvétve van maszk. Az eseményről itt olvashatsz.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Óriási pechünk van

képcím

Júliustól hat szociális szakápolási központ jön létre

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást