Kiemelt Hírek 2021. április 18.

II. Erzsébet megható személyes üzenetet rejtett Fülöp koszorújába

Startlap Kiemelt Hírek 2021. április 18.
Az aprólékosan megtervezett temetési szertartás során sokan kiszúrtak egy kicsi, fehér papírlapot Fülöp koporsóján. Ezt a 73 éven át hűséges felesége, Erzsébet tette oda. Vasárnap déli olvasgatós hírösszefoglaló.

II. Erzsébet megható személyes üzenetet rejtett Fülöp koszorújába

Az élete 100. évében elhunyt herceget szombaton kísérték utolsó útjára Windsorban, saját kérésének, illetve a járványügyi korlátozásoknak megfelelően rendkívül szűk körben. Az aprólékosan megtervezett szertartás során sokan kiszúrtak egy kicsi, fehér papírlapot Fülöp koporsóján. Ezt a 73 éven át hűséges felesége, Erzsébet tette oda. Részletek itt.

A háromgyermekes magyar család, akik Hawaiin találták meg az otthonukat

Réka és István 2014 szeptemberében költözött ki a szigetre, akkor még azt hitték, két gyermekkel, az érkezésük utáni hetekben aztán fény derült rá, hogy összesen öten vannak már. Réka így terhesen ment végig a beilleszkedés időszakán, mindeközben – férjével együtt – dolgozott és egyetemre is járt. És egy csapásra beleszerettek a Hawaii-szigetekbe. Ebben a cikkben ők mesélnek a földi paradicsomban töltött mindennapjaikról, és az oda vezető útjukról.

“Tudni kell szeretni. És felülemelkedni” – Törőcsik Mari élete és karrierje gyönyörű képekben

Amikor Törőcsik Maritól egyszer megkérdezték, mi az, amit útravalóul hagyna gyermekeire, nem tudott azonnal felelni. Egyik éjjel aztán álmából felriadt, és rájött, mi az: ez a fenti idézet eredete. A péntek hajnalban elhunyt színészlegenda, aki mintegy 300 darabban és filmben szerepelt, még akkor is feladja a leckét, amikor róla emlékezünk, nehéz kiválogatni a legfontosabb, legszebb pillanatokat. Ebben a cikkben erre tettek egy kísérletet több mint két tucat fotóval, és néhány rövid történettel.

A magyar nők elárulták, mit esznek reggelire

Fotó: Chaloner Woods/Getty Images

Sós vagy édes? Sietős vagy ráérős? Számít az egészség? Egyáltalán esznek bármit is? Az elmúlt évtized vélhetően legnagyobb, a reggeli témakörét firtató hazai közvélemény-kutatása zárult le, nők ezrei válaszoltak a kérdésekre. Érdekes eredmények születtek, és erre a linkre kattintva te is megtudhatod, hogyan indul a magyar nők napja.

10 hatékony trükk a Gmailhez, amiket nagyon nehéz lesz nem használni

Bármekkora teret is nyertek a különféle egyéb üzenetküldő platformok, az e-mail él és virul, és ez még egy darabig így is marad. Ennek örömére ebben a cikkbenolyan funkciókat mutatunk meg, amelyekkel garantáltan még többet hozhatsz ki a piacvezető e-mail szolgáltatásból.

A nő, akit a világon a legtöbbször festettek le (Szűz Mária után)

Suzy Solidor, a harmincas évek Párizsának ünnepelt sztárja, egy valódi celebritás, aki sok szempontból megelőzte a korát, és nőket és férfiakat egyaránt megbabonázott. 225 festményhez állt modellt, az arcmásával díszített vásznakat pedig olyan személyek szignózták, mint Pablo Picasso, Jean Cocteau vagy Francis Bacon. Ki volt Suzy Solidor? Erről szól ez az írás.

“Arról álmodoztak, hogy egyszer majd elmúlik a szörnyűség” – a magyar lelkész, aki a földi pokolból mentette ki a gyerekeket

Sztehlo Gábor a Nemzetközi Vöröskereszt úgynevezett B szekciójában a holokauszt idején mentette a zsidó gyermekeket, majd amikor a főváros orosz kézre került, a háború egyéb kárvallottjai, kibombázottak, hadiárvák is csatlakoztak hozzá. A közösség számára gyermekotthon alapított, amelyben egy különleges gyermekköztársaság, a Gaudiopolis működött. Az evangélikus lelkész történetét ide kattintva ismerheted meg az egyik Sztehlo-gyerek, Andrási Andor tolmácsolásában.

Története utolsó száz éve csak a hanyatlásról szólt, pedig előtte megváltoztatta a világot: így múlt el a távirat dicsősége

“Megyünk, mint a távirat” – szólt annak idején a mondás, amit a fiatalabb generációk már egyáltalán nem ismernek. Nem véletlenül, hiszen amikor a Magyar Posta a közelmúltban bejelentette a szolgáltatás megszüntetését, tulajdonképpen csak azon lepődhettünk meg, hogy hány évet (évtizedet) késtek a döntéssel. Az első távirat 1844. május 24-én futott végig Baltimore-ba a Capitolium pincéjéből egy negyven mérföld hosszú vezetéken. Mi történt a következő majdnem 180 évben, vagyis hogy tündökölt, majd bukott el végérvényesen a távirat? Bővebben.

A nők halálos ítélete volt: a császármetszés története

Mivel Caesar anyja több mint 40 évvel élte túl fia születését, aligha valószínű, hogy tényleg császármetszéssel hozta volna világra a hadvezért. Ebből a gondolatmenetből is érezhető, hogy a napjainkban már túlzó mértékben végzett beavatkozás nagyon rögös úton érkezett meg hozzánk. De hogyan is zajlott mindez? Íme a császármetszés izgalmas története.

Az égbolt csókkirályai: ezek a csillagjegyek a legjobb csókpartnerek

10th June 1926: A young photographer capturing a kiss on camera at a children’s party at Alexandra Palace, London. (Photo by Fox Photos/Getty Images)

Az asztrológusok szerint négy jegy szülöttei érdemesek a fenti büszke titulusra. Kíváncsi vagy, te, vagy valaki, akit szeretsz, köztük van-e? Innen kiderül.

Keresés az oldalon