Előre veszik az oltási tervben a papokat és a lelkészeket is

Startlap - Startlap
Gulyás Gergely szerint szerények voltak az egyházak a kéréssel. Heti hírösszefoglaló.

Soron kívül oltják a papokat, lelkészeket

A történelmi keresztény egyházak kérésének megfelelően a papok, lelkészek is megkapják a koronavírus elleni oltást– közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Zánkán, sajtótájékoztatón. Részletek. 

Orbán: Május végére, júniusra kinn vagyunk a vízből

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Péntek reggeli interjújában a miniszterelnök beszélt a beoltottak aktuális számáról, és arról, milyen úton is halad az ország a koronavírussal folytatott küzdelemmel kapcsolatosan. Bővebben

Júliusban indul az ellenzéki előválasztás: itt a pontos menetrend

A Debreciner értesülései szerint a helyi előválasztási bizottságok az összes, 106 egyéni választókerületben összeállnak egy héten belül. És utána hogyan tovább? Ebből a cikkből megtudhatod.

A miniszterelnök bejelentette, mikor nyithatnak a teraszok

A kormányfő videóban jelentette be, hogy szerdán a beoltottak száma elérte a 3 milliót, a lazítás következő körét pedig a 3,5 millió beoltotthoz kötik. Hogy ez milyen hamar is következhet be, az ebből a cikkből tudható meg. 

Tiborcz Istvánnak is jutott a rászorulóknak meghirdetett kedvezményes állami Covid-hitelből

Míg a többi kedvezményezett legfeljebb tízmilliós nagyságrendben vett fel hitelt, a miniszterelnök veje milliárdokat kapott kölcsön a Magyar Nemzeti Banktól a nehéz helyzetbe került vállalkozások számára elindított program részeként. Hasonlóan jól jártak Tiborczhoz köthető más személyek is. Bővebben.

Kórházi Főigazgatóság: A lélegeztetett betegek több mint 80 százaléka meghal

Az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgató-helyettese hétfő este a a Hír Tv-n tájékoztatott a járványhelyzetről és a hazai egészségügy kapacitásairól. Mit mondott? Innen kiderül.

Lázár János: Orbán Viktor örök

Nagyinterjú készült az egykori kancelláriaminiszterrel, aki jelenleg kormánybiztosként többek között a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság állami feladatainak koordinálásáért felel. Lázár János szerint több Mészáros Lőrincre lenne szüksége az országnak, és a Fidesz elvesztette az önkormányzati választást. A beszélgetés legjobb részeit ebben a cikkben olvashatod.

Áder János nem vonja vissza a nőket zaklató, kirúgott debreceni dékán kitüntetését sem

Ahogy a rasszista, homofób és szexista megjegyzései miatt többek által bepanaszolt Gulyás László egyetemi tanár esetében, úgy Bálint Péter,  a Debreceni Egyetemről tavaly kirúgott dékán kitüntetése is marad. Áder János magyarázatáról és a két botrányról itt olvashatsz.

Megjelent a NAV legnagyobb adósainak új listája: régi és új ismert arcok, gigantikus tao-támogatást besöprő cégek is szerepelnek rajta

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette a legfrissebb, magánszemélyeket és gazdálkodó szervezeteket felsoroló listáját, amelyre huzamosabb ideig fennálló 10, illetve 100 milliós tartozás a belépő. A nevek cserélődtek, a floridai ipartelep címével jegyzett Berki Krisztiánnak például annyira sikerült eltűnnie, hogy már magyarországi vállalkozása sincs, feleségének és apjának viszont azért akad. Ezenkívül százmilliós tao-támogatásokat leakasztó szervezetek, valamint jobb sorsra érdemes ruhagyár, könyvkiadó és egészségügyi eszközgyártó is feltűnik a névsorban. Íme.

Az UEFA hivatalos bejelentéséből értesült a főváros, hogy Budapestre telt házas Eb-meccseket tervez a kormány

Ryan Pierse/Getty Images

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 2021-es Európa-bajnokságán kizárólag a mi fővárosunk stadionját tervezik teljesen megtölteniA főpolgármester-helyettes szerint “amikor labdarúgásról van szó”, semmi sem érdekli a magyar kormánytBővebben.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Óriási pechünk van

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

A NAV ismét kitolta az adóbevallás határidejét