Csökkentette a kormány a csok büntetőkamatát

Startlap - Startlap
Nem lehet uzsorakamatot kivetni a bevállalt, de nem megszületett gyermekek miatt. Délelőtti hírösszefoglaló.

Csökkentette a kormány a csok büntetőkamatát

Megjelent a Magyar Közlönyben az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett, és már október elsejétől hatályos rendelet, amely módosítja az új lakások építéséhez, vásárlásához kapcsolódó lakáscélú támogatásról, illetve a használt lakás vásárlásához, bővítéséhez igényelhető családi otthonteremtési kedvezményről szóló korábbi rendeleteket. Úgy tűnik, a kormány felismerte, hogy a csok szabályai között a feltételek nem teljesítésekor fizetendő büntetőkamatok irreálisan magassá váltak. Részletek.

Orbán: Lesz nyugdíjemelés

Két hónapos kihagyás után ismét interjút adott a Kossuth rádióban Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint Brüsszelben hazudtak az európai embereknek, mert kiterjesztették a szankciókat az energiára, de úgy véli, a szankciókat ki lehet javítani. Szó volt még többek között a rezsicsökkentésről és a nyugdíjakról is. Az interjúban elhangzottakról itt olvashatsz bővebben.

Népszava: a kórházakat is elérte a központi kifizetési korlátozás

Az intézmények gazdasági vezetőinek csütörtök kora délután eligazítást tartottak arról, hogy péntek délig újra kell tervezniük a 2023-as költségvetésüket, emellett október 31-ig a béreken felül csak a „betegellátással összefüggő”, tételesen engedélyeztetett számlákat fizethetik ki – tudta meg a Népszava. Bővebben.

Hosszabb lesz a tanév, a téli szünet, de törölve az őszi

Getty Images

Megjelent a közlöny, a kormány hivatalosan is módosította a 2022/2023-as tanév rendjét. Az új dátumokat itt találod.

Putyin: Ki kell javítani a mozgósítási hibákat

Koncerttel ünneplik meg az oroszok a négy ukrajnai megye annektálását; az orosz elnök elismerte, hogy „hibák” történtek a mozgósításban, amelynek 300 000 katonai tapasztalattal rendelkező tartalékos katonára kellett volna összpontosítania. Az orosz-ukrán háború percről percre.

Miniszterelnöki biztos lesz Kásler Miklós

“Kásler Miklós orvosprofesszor urat a licenc képzés továbbfejlesztéséért, valamint az egészségügyi szakmai továbbképzés rendszerével kapcsolatos kormányzati feladatokban való közreműködésért felelős miniszterelnöki biztossá nevezem ki” – olvasható a csütörtök este megjelent miniszterelnök utasításban. (24.hu)

Vett egy kocsit, lefoglalta a rendőrség, aztán visszakapta a BMW-t, de most a Wallis ingyen követeli tőle

Sima pech vagy egy kafkai történet? A Wallis korábbi ügyfele már többször járt bíróságon azért, hogy ne vegyék el azt a BMW-t, amit – állítása szerint – kifizetett a cég pénztárába. A 24.hu cikke.

Levideózták, ahogy a hurrikán által vert hullámok átszakítják a társasház ajtaját

Ricardo ARDUENGO / AFP

Az Ian hurrikán helyi idő szerint szerint szerdán délután 3 órakor érte el Florida délnyugati partját 4-es erősségű hurrikánként, óránként 250 kilométeres sebességű széllökésekkel. Az infrastruktúra rendkívüli mértékben károsodott, viszont vészhelyzet ide vagy oda, a katasztrófa döbbenetes pillanatait volt, aki így is megörökítette. A videóért ide kattints.

Nyárias meleget és szomorkás őszt is tartogat szeptember utolsó napja

Kettőség jellemzi hazánk időjárását, hiszen a délkeleti megyékben 26, 27 fokig emelkedhet a hőmérséklet, míg északnyugaton 15 fok körüli értéket mutatnak majd a hőmérők. A részletes előrejelzést itt olvashatod.

 

Címlapkép: Getty Images

Ez is érdekelhet

képcím

Bródy János dallal reagált Orbán Viktor évértékelőjére

képcím

Curtis: Én, ahogy eddig is, csak zenélni szeretnék, és nem...

képcím

Orbánt feldühítette, hogy Novák Katalin ezt tette vele - A hét...