Huszonötre nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma Magyarországon

Frissült a kormány koronavírus-fertőzésről hírt adó oldala. Heti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-03-14 10:37

Huszonötre nőtt az igazoltan új koronavírussal fertőzöttek száma Magyarországon

A kormány üzemeltette, a koronavírus-fertőzésről hírt adó oldalon tegnap még 19 fertőzöttről számoltak be. A további részletek egyetlen kattintás után már olvashatóak is.  Már több, mint ezer halott van Olaszországban, volt olyan nap a héten, amikor 250 volt az elhunytak száma 24 óra alatt.  Idehaza már szabályokat állítottak fel a magyar gyógyszertárakban – íme a részletek. Közben pénteken lezárták a határt Ausztria és Magyarország között – Itt a lista mely határátkelőket érint mindez. Szintén pénteken derült ki, hogy kiutasítottak két iráni egyetemistát Magyarországról. Pár napja viszont már elhagyhatta a karantént Japánban az első magyar fertőzött. A részletekért ide kattints. 

Jön a limit a Tescónál a koronavírus miatt

Az online regisztrált vásárlók részére kiküldött szombat hajnali emailjükben írtak először róla – itt  mindentmegtudhatsz az intézkedésről.

Orbán: Bezárnak az iskolák, digitális oktatás jön

A miniszterelnök bejelentette: új munkarend lép életbe, a diákoknak otthon kell maradniuk, a tanárok digitális eszközökkel folytatják a tanítást akár otthonról, akár az iskolából. Orbán Viktor péntek esti videós bejelentkezése innen érhető el.

Így jelölik meg a karanténra kötelezett ingatlanokat, a rendőrség ellenőrzi az elkülönítetteket

A koronavírus legfrissebb információit közlő kormányoldalon mutatták be, mit is jelent a gyakorlatban az otthoni karatén és hogyan ismerheti fel a karantént egy kívülálló. Itt te is megnézheted.

Embereken tesztelhetnek egy koronavírus elleni vakcinát

A protokollt megtörve, az állatkísérletek eredményeit nem megvárva kezdik el embereken tesztelni az koronavírus elleni védőoltást az Egyesült Államokban – írja a STAT. Az amerikai Moderna február végén jelentette be, hogy elkészült kísérleti koronavírus-vakcinája. Részletek ebben a cikkben

Trump kihirdette a veszélyhelyzetet az Egyesült Államokban

Fotó: Getty Images

Az amerikai elnök nemzeti vészhelyzetet hirdetett pénteken az USA-ban a koronavírus terjedése miatt. Beszédében bejelentette: a szövetségi kormány 50 milliárd dollárt szabadít fel a koronavírus terjedése elleni küzdelemre a tagállamok és a települések számára. A részletekért csak ide kell kattintani.  Ebből a cikkből pedig az is kiderül, hogy Donald Trump egy másik koronavírus-fertőzöttel is találkozott, nem csak a brazil elnökkel, Jair Bolsonaróval. 

Az elmúlt négy évben egy kisvárosnyi embert lakoltattak ki Magyarországon az otthonából

Adatigényléssel fordultak a Magyar Bírósági Végrehajtói Karhoz, hogy kiderüljön, hány embert tettek utcára 2016 óta. Íme a szomorú számok.

Hiánycikk lett a klorokin tabletta

Elfogyott  gyógyszer, amiről egyesek azt állítják, beválik a koronavírus ellen, így most azok sem tudják beszerezni, akik egyébként is ezt szedik. A részletekért ide kattints. De akadozik több más gyógyszer alapanyagainak beszállítása is.  A járvánnyal érintett országokból érkező szállítmányokat 14 napos karantén alá kell helyezni. A szakemberek szerint ennek ellenére nem kell gyógyszerhiánytól tartani. A témáról ebben a cikkbenírnak bővebben.

Elhalasztják a Kossuth- és Széchenyi-díjak átadását a koronavírus-járvány miatt

A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben az állami elismeréseket nem a március 15-i nemzeti ünnepen adják át. Kovács Zoltán további intézkedésekről is beszélt interjúja során.

Teljesen lenullázott egy magyar iparágat a járvány

Két hete a legjobb évüket várták, egy hete sem tudták volna elképzelni, de azóta durvább az összeomlás a rendezvényesek piacán, mint a 2008-as válság idején. 

Mai nap hírei

Hatalmas sertések kocogtak a forgalommal szemben

agroinform.hu7 órája

Ungár Klára: "Lehet, hogy Szájer nem is a politikai munkába, hanem a titkolózásba fáradt bele"

168ora.hu10 órája

Elhunyt Pécsi Ildikó

hamuesgyemant.hu13 órája

Az idősek idősávjának újragondolását javasolják

demokrata.hu14 órája

A tőkehiány a legnagyobb kihívása a magyar buszgyártásnak, ez lett az Ikarus veszte is

autopro.hu15 órája

Életmentő, de súlyos károkat okozhat a lélegeztetés

szimpatika.hu17 órája

A rák nem pihen, ne csak a lázad mérd!

napidoktor.hu18 órája

5 szokás, ami mindent elárul rólad az idegenek számára

joy.hu19 órája