Kiemelt Hírek 2019. január 19.

Hiába ment panaszaival többször orvoshoz, nem vették észre a daganatot a tüdejében

Startlap Kiemelt Hírek 2019. január 19.
Özvegye szerint senki nem vette őt komolyan.

„Hiába ment orvoshoz a súlyos panaszokkal, senki nem vette őt komolyan” – mondta Oláhné Tóth Anett, aki néhány nappal ezelőtt vesztette el férjét, Istvánt.

István júniusban ment el orvoshoz, amikor nehezen gyógyult egy légúti betegségből, és folyamatosan véres váladékot köhögött fel. Köptetőt kapott és nyugtató szavakat, hogy ez a betegség miatt van. Augusztusban aztán a tüdőszűrésen láttak valamit, így visszahívták, de a második felvétel már tisztának mutatta a tüdejét. A véres köhögéssel ők sem kezdtek semmit. Decemberben aztán tüdőgyulladása volt, és hiába mondta, hogy egyre rosszabbul van és fullad, karácsonyra gyógyultnak nyilvánították. Közben természetesen végig dolgozott, fizikai munkát, hentesként. Január elején fulladás miatt mentünk vissza az orvoshoz. Kiderült: az egyik tüdejében egy 8,5 centiméteres daganat van, a másik pedig tele van folyadékkal

– emlékezett vissza a férfi özvegye a Blikknek.

Ekkor már annyira rosszul volt, hogy ki sem engedték a kórházból. Máshol nem volt hely, ezért a kardiológiai osztályra helyezték. Laphámsejtes rákot diagnosztizáltak a biopszia alapján, ez lassan növekszik, tehát már hónapok óta a szervezetében lehetett. Kijelentették, hogy nem operálható.

A feleség ezután a 7 és 12 éves lányaikkal rengeteg időt töltött a kórházban, remélték, hogy valahogy sikerül meggyógyulnia. Az eküvőjüket már régóta tervezték, de mindig halogatták. Végül a kórházi ágyon fekve mondta ki az igent István.

Másfél hét után hagyott itt minket. Mielőtt elment, megígértem neki, hogy minden rendben lesz. Ez persze nem könnyű, mert a házon és az autón hitel van, a két autista kislány mellett pedig nem tudok teljes állást vállalni. De az apjuk után az otthonukat nem hagyhatom veszni

– mondta eltökélten Anett.

 

Keresés az oldalon