Gusztustalan dolgot tett Stohl András a kafferbivaly leterítésekor - megszólalt a vadászkamara főtitkára

Startlap - Startlap
Élete első kafferbivalyát ejtette el a színész.

Stohl András a kafferbivalyok nyomában, a va­dászálmok földjén – így harangozta be a Fishing & Hunting tévécsatorna a színésszel készült műsort. A vasárnap este levetített úti filmet maga Stohl András narrálja, egyes szám első személyben mesél élményeiről.

Ötvenedik születésnapjára ajándékként a barátai dobták össze a dél-af­rikai szafari tetemes költségét, a kalandra barátnője is elkísérte – írja a Bors.

Többnapos eredménytelen vadászat után Stohl elejtette élete első kafferbivalyát.

Odalőttem. Elkezdtek szaladni a bivalyok. Az enyém lassult, lassult, majd eldőlt. Gondoltam magamban: ez nektek a bivalyvadászat? Első lövés, és a bivaly fekszik? De ekkor a párom kezdett el kiabálni mögöttem: áll föl a bivaly, áll föl a bivaly! Az, amelyiket halottnak hittünk

– közvetítette a filmben a látottak a színész.

Stohl ekkor újabb három, ezúttal végzetes lövést adott le az állatra, majd puskáját a feje fölött rázva kiszakadtak belőle az alábbi mondatok, amelyeket nem sípoltak a műsor készítői:

B… meg! Azt a k… életbe! Az Isten b… meg!

Később né­hány felvétel még készült az elejtett bivaly mellett, majd a kamera előtt koccintva, egy jókora szivarral a kezében köszöni meg kísérőjének az élményt.

Nem etikus

A Bors megkeresésére Bajdik Péter, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára elmondta: ő nem látta az ominózus műsort, így csupán általánosságban beszélhet az etikus vadászat szabályairól. Kiemelte: az elejtett vad felett kimutatni az örömöt nem etikus, még akkor sem, hogyha örömöt érez a vadász, annak mindenképpen sajnálattal kell vegyülnie.

Aki nem sajnálja az elejtett állatot, az nem is becsüli

– szögezte le a főtitkár.

Ez is érdekelhet

képcím

Kilőtt farkas: letartóztatták a 9 éves gyerek apját és társát

képcím

Lakatos Márk megüzente Novák Katalinnak, hogyan ne tűnjön...

képcím

Tóth Gabinak elege lett, feljelentést tesz