Kiemelt Hírek 2021. április 22.

Gulyás elmondta, melyik a legjobb koronavírus-szérum a kormány szerint

Startlap Kiemelt Hírek 2021. április 22.
A miniszter a kormányinfón nyilatkozott minderről, ahol azt is elmondta, hamarosan közzéteszik a hazai kutatásokat az oltóanyagokról. Esti hírösszefoglaló.

Gulyás elárulta, hogy az eddigi magyar kutatások szerint melyiket tartják a legjobb vakcinának a koronavírus ellen

A miniszter úgy nyilatkozott a kormányinfón, hogy minden, a koronavírus oltóanyagokkal kapcsolatos vizsgálatot nyilvánosságra fognak hozni. Addig is elmondta, melyik szérum végzett az első helyen. Ha te is kíváncsi vagy, akkor csak kattints ide

Kásler szerint nincs egyetlen olyan beteg sem, akit ne láttak volna el Magyarországon

MTI/Szigetváry Zsolt

Kásler Miklós, az EMMI minisztere értékelte a járvány eddigi tapasztaltait a Magyar Nemzetnek adott interjújában. Ha kíváncsi vagy a mondanivalójára, akkor csak ide kell kattintanod.  

Medián: Hadházy Ákos nyerné a zuglói előválasztást

Az ellenzéki előválasztás jelenleg legizgalmasabb körzetében, Zuglóban végeztek közvélemény-kutatást, amelyből körvonalazódott, mennyivel is népszerűbb a Momentum színeiben induló Hadházy Ákos, mint Tóth Csaba szocialista képviselő. Egyetlen klikk után minden kiderül. 

Szeptemberben már újra kell oltani?

Gulyás Gergely szerint nincs vakcinafelesleg, illetve szintén ő nyilatkozott úgy, hogy nem lehet pontosan megmondni, mennyi ideig véd egy adott oltás a koronavírussal szemben. A gyártók már korábban nyilatkoztak arról, mennyi idővel számolnak, ha a védettségről van szó.Ide kattintva kiderül, mit is jelent ez az első beoltottak felől nézve. 

Emlékoldalt hoztak létre a koronavírus halálos áldozatainak

Az „Ember, nem adat” felületét két önkéntes hozta létre azért, ezzel is nyilvános megemlékezési lehetőséget biztosítva a gyászolóknak.  Céljuk, arcokat, sorsokat kapcsolni a pandémia áldozatainak sorszámaihoz. A kezdeményezésről ez a cikk számol be részletesen. 

Kiakadtak a helyiek: betonfalat emeltek a Velencei-tó partján, az agárdi szabadstrandon

Korábban is születtek már nagy ötletek az agárdi partszakaszon, például amikor egy részét kordonnal kerítették körül, de a mostani lépésnek viszont már nagyon nem örülnek a helyi lakosok. Az ügy fejleményéről ez a cikk számol be. 

A Nemzeti Bank elnökének fia, Matolcsy Ádám vállalatától kerülhettek bútorok a jegybank épületébe

A veszprémi székhelyű cég Matolcsy Ádám érdekeltsége, míg a jelenleg felújítás alatt álló Postapalota épületét az apja, a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank (MNB) birtokolja. A Népszava előbbi teherautóit fotózta az épületnél, és rá is kérdeztek a fiatalabb Matolcsynál az összefüggésre. Részletek

Pintér Sándor nem jelent meg a népjóléti bizottság ülésén

A testület előtt kellett volna kérdésekre válaszolnia a belügyminiszternek, akivel egyébként a mostani időpontot már februárban leegyeztették, ráadásul Pintér saját maga jelölte meg ezt a napot. Külön érdekesség, hogy nem egyedül volt, akik csütörtökön elkerülték a népjóléti bizottság ülését. Bővebben.

Oroszország nem demonstrál tovább, visszavonja haderejét az ukrán határról

MTI/EPA/Szputnyik/Alekszej Druzsinyin

Oroszország március végén megerősítette a jelenlétét Ukrajna határainak közelében, és a 2014-ben elcsatolt Krímben. Bár csak hadgyakorlatról beszéltek, azért innen az is megtudható, miért akciózott az orosz hadsereg.

Keresés az oldalon