Göd bevételeinek harmadát elveszi a kormány

Startlap - Startlap
A város polgármestere teljesen kiakadt, véleményét saját Facebook-oldalán tette közzé. Esti hírösszefoglaló.

A koronavírus-járvány miatt úgy néz ki, Göd bevételeinek harmadát elveszi a kormány

Különleges gazdasági övezetté nyilvánította Gödöt a kormány, így a helyi Samsung-gyár által megfizetett iparűzési adót – a település bevételének harmadát – a Pest megyei önkormányzathoz irányították.  A város polgármestere nagyon kiakadt, itt olvasható Balogh Csaba véleménye az ügyről. 

Mégis járványkórház lehet az OTP-vezér érdekeltségébe tartozó magánklinika

Már hetekkel ezelőtt kiürítették a Budai Egészségközpont 120 ágyas kórházát, de nem kapta meg az utolsó szükséges engedélyt ahhoz, hogy koronavírusos betegeket fogadhasson. Aztán mégiscsak történt valami. Részletek. 

Nagykőrösi kettős gyilkosság: Gábor öt kistestvére gyámja lett

Hat gyerek maradt egyedül a három héttel ezelőtti brutális nagykőrösi kettős gyilkosság után. A történtekről és a legújabb fejleményekről itt tudhatsz meg többet. 

Pillanatok alatt lecserélték az állami felügyelet alá vett Kartonpack vezetőit

MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

A kinevezett kormánybiztos a társaság valamennyi igazgatósági tagját, felügyelőbizottsági tagjait, valamint auditbizottsági tagjait azonnal hatállyal visszahívta tisztségükből. A meglepő részletek errefelé fognak kiteljesedni.

A DK szerint az Állami Számvevőszék a teljes állami támogatásukat vinné

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a teljes állami támogatás akár évekre történő elvételével fenyegeti a Demokratikus Koalíciót (DK) – mondta Sebián-Petrovszki László, az ellenzéki szervezet pártigazgatója szombaton, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón. Hogy minderre miként is reagált az ÁSZ, arról itt tudhatsz meg mindent.

A PDSZ megakadályozná a májusi érettségiket

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) közleményében arról ír: nem hagyják, hogy 85 ezer gyereket és 6 ezer pedagógust berángassanak érettségizni a járványügyi veszélyhelyzet kellős közepén. Innen pontosan megtudhatod, milyen, nem mindennapi lépést is szándékoznak tenni a ügyben.

Koronavírus: kétszázmillió forint adománynál tart a harmadik leggazdagabb magyar

Docler Holding a segitunkegymasnak.hu felhívására reagálva 1000 vadonatúj számítógépet adományozott a távoktatásban résztvevő gyermekeknek. Hogy melyik magyar milliárdosé is a cég, az idekattintva fog kiderülni. 

Torinóban egy 9000 négyzetméteres múzeumot építettek át kórházzá

Piemonte tartomány, ahol a város is található, a harmadik legfertőzöttebb régió Olaszországban, itt összesen már 19 803 koronavírusos beteget regisztráltak és 2171 ember hunyt el. Az ebben a cikkben látható videóban azt mutatták meg, miként is alakították át az Ogr múzeum óriási csarnokát a betegek fogadására.

Egy ágazat, ami 95 százalékos zuhanást ért el

Fotó: Getty

A koronavírus-járvány világszerte drasztikus hatást gyakorol a légiközlekedési szektor szereplőire, így például a repülőjegy foglaló oldalak is nehéz időszakon mennek keresztül. Hogy milyen lejtmenetbe kerültek, arról itt olvashatsz. 

Nagyon úgy tűnik, hogy németek simán megbirkóznak a koronavírussal

Míg Olaszországban rengeteg kórház túlterhelté vált a járvány során, addig Németországban nincs ilyen probléma. Ráadásul a németek át is vettek betegeket tőlük, sőt a franciaktól is. Arra, miként is sikerült nekik áthidalni a nehézségeket, ez a cikk keresi a választ. 

Ez is érdekelhet

képcím

Demonstráló pedagógusok és diákok beszéltek Novák Katalinnal

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Ukrajna: az OTP háborús szponzor