Óriási büntetést kaptak az ellenzéki pártok az Állami Számvevőszéktől

Startlap - Startlap
Az ellenzéki pártok megkapták a 2022-es országgyűlési választások külföldi támogatása miatt indított vizsgálat előzetes jelentését.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 260 millió forintos támogatásrészt talált illegálisnak az ellenzéki pártokkal szemben indított vizsgálat során, melyet a 2022-es országgyűlési választások külföldi támogatása miatt kezdeményeztek – írja a 444.hu

Az ÁSZ a teljes összeget büntetésként határozná meg úgy, hogy azt egyenlő arányban rónák fel az összefogás 6 pártja között.

Vagyis pártonként valamivel több, mint 43 millió forintot tenne ki a bírság. 

Ezt megfejelné még az, hogy ilyen ügyeknél hasonló mértékű támogatást is visszatarthatnak, tehát a tényleges büntetés az eredeti bírság duplája is lehet. 

Ráadásul az adóhatóság további 1,4 milliárd forintos kampánytámogatást vett górcső alá. A vizsgálat eredménye alapján az ÁSZ újabb szankciókat hozhat, így akár összesen 3,2 milliárd forintra is büntethetik az ellenzéki pártokat.

A 444.hu-nak nyilatkozott a momentumos Hajnal Miklós, aki szerint az EP-választások előtt már el akarják lehetetleníteni az ellenzéki pártokat anyagilag. 

Ungár Péter, az LMP társelnöke a büntetés egyenlő mértékét kifogásolta, míg az MSZP részéről annyit reagáltak a portál megkeresésére, hogy ők maguk minden vonatkozó jogszabályt betartottak.

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ez is érdekelhet

képcím

Szlovák választás: Fico nyert, a magyar párt nem jutott be

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Akkora a kereslet a hatósági áras tűzifára, hogy több helyen...