Kiemelt Hírek 2018. június 06.

Gálvölgyi János: Elengedtem a Gálvölgyi Show-t, ennyi volt

Morvai Linda Kiemelt Hírek 2018. június 06.
40 évvel ezelőtt indult a legendás műsor.

Május 26-án töltötte be 70. életévét, de még egy kerek évfordulót ünnepelhet, a színészi pályára lépésének 50. évfordulóját.

„Mi is csatlakoznánk az országos ünnepségsorozathoz” – kezdte Gálvölgyi Jánosnak szánt köszöntőjét a Madách Színház igazgatója, Szirtes Tamás a Furcsa pár hétfői előadása utáni vastaps közepette. Egy festménnyel ajándékozta meg kollégáját a színpadon.

A színész-humoristának nem ez volt az egyetlen meglepetése az kerek évfordulóján: ekkor kapta meg Bóta Gábor teljes titokban készült, róla szóló interjúkötetét is.

A sok öröm mellett szomorúság is vegyült az érzelmeibe, ugyanis el kellett búcsúznia a 40 éve indult Gálvölgyi Show-tól.

Elengedtem a Gálvölgyi Show-t. Ennyi volt. Rá kellett jönnöm, kifogytak az írók. Aki le tud írni egy poént, az elment inkább stand-up komikusnak

– nyilatkozta a Blikknek. A műsor 1978-ban indult, akkor az MTV sugározta, majd 1997-ben átkerült az RTL Klubra. 2012-ben már nem rendelt több részt az RTL, a régi részeket ismételték több alkalommal.

„Kivárom a soromat. Remélem, egyszer még lesz újra műsor” – mondta a művész még 2012-ben.

2015-ben a műsor egy speciális különkiadással tért vissza egy alkalommal Gálvölgyi Show – Avagy játszd újra, János! címmel.

Gálvölgyi János most viszont azt mondta, tévéshow nélkül is elégedett.

Megvallom, annyira ódzkodtam a felhajtástól, hogy volt olyan médium, amelyiknek a születésnapomat is letagadtam, de most azt kell mondanom, engem valóban sokan szeretnek, mert ennyi képmutató ember nincs a világon!

– fogalmazott a színész.

 

Keresés az oldalon