Váratlan fordulat: Gálvölgyi ügyében mégis indul nyomozás

Startlap - Startlap
A Kossuth-díjas színművész rosszullétének ügyében hiába szüntette meg a nyomozást a rendőrség, az ügyészség felülbírálta a döntést.

Gálvölgyi János még május 10-én lett rosszul, amikor is légzési nehézségekkel kórházba került. Akkor lányai voltak kénytelenek bevinni, mert hiába várták a mentőt, az nem érkezett meg a helyszínre. A 24.hu most úgy értesült, hogy bár a rendőrség megszüntette az ügyben a nyomozást, az ügyészség saját hatáskörén belül újra megnyitja azt.

A színművész esete után az Országos Mentőszolgálatnál vizsgálat indult, melynek alapján megállapították a mentőirányító felelősségét, mert a segélyhívás során (melyet Gálvölgyi egyik lánya kezdeményezett), rosszul döntött, mivel az esetet nem az életveszélyes kategóriába sorolta a kapott információk alapján. Ezért nem is történt meg a riasztható és rendelkezésre álló rohamkocsi azonnali indítása a helyszín felé. 

Ezzel kapcsolatban indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt, amit rövid idő alatt megszüntettek. 

A 24.hu kérdésére a Fővárosi Főügyészség szóvivője, Bagoly Bettina közölte, hogy a Budapest V. és XIII. Kerületi Ügyészség hivatalból vizsgálta felül a megszüntető határozatot, melynek eredményeképpen megállapították, hogy az ügyben további nyomozási cselekmény elvégzése indokolt, ezért a határozatot hatályon kívülre helyezték és elrendelték az eljárás folytatását. 

Vagyis a Budapesti Rendőrfőkapitányságon a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt a nyomozás ismét folyamatban van.

Ez is érdekelhet

képcím

Rendőri intézkedés közben halt meg egy férfi Gödön

képcím

Állítja a rendőrség: nem volt gyermekrablás Budakeszin

képcím

Megtiltott egy gyűlést a BRFK – attól tartanak, erőszakhoz...