Kiemelt Hírek 2021. március 19.

Galgóczi Ágnes: Április második felében érkezhet a Janssen vakcinája

Kovács Barna Kiemelt Hírek 2021. március 19.
Az operatív törzs pénteki tájékoztatója.

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján elsőként Gál Kristóf, az ORFK szóvivője az elmúlt 24 óra járványhelyzettel kapcsolatos rendőrségi intézkedéseiről számolt be. Ezt követően az Orbán Viktor által a reggeli órákban bejelentett kormánydöntést is ismertette, mely szerint még egy hétig érvényben maradnak a jelenlegi korlátozó intézkedések.

A csütörtöki járványügyi adatok ismertetését követően dr. Galgóczi Ágnes arról számolt be, hogy az eddig regisztrált idősek több mint felét már beoltották. 

Újságírói kérdésre válaszolva a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője elmondta: Magyarországon 1397 esetben azonosították a brit vírusvariánst, 13 esetben a cseh, 6 esetben pedig a dél-afrikai mutációt. Hozzátette: a brazil variánst  még nem mutatták ki hazánkban.

A Johnson & Johnson leányvállalata, a Janssen által fejlesztett vakcinából – amiből Magyarország 4,36 millió adagot kötött le – április második felénél korábban nem számíthatunk szállítmányra – tájékoztatott Galgóczi Ágnes.

Arra a kérdésre, hogy mi az oka annak, hogy több háziorovos szerint nem kapnak időben megfelelő mennyiségű oltóanyagot, az osztályvezető azt válaszolta: heti oltási tervek készülnek, a háziorvosok többségénél pedig nem áll fen az említett probléma.

Keresés az oldalon