Kiemelt Hírek 2021. március 19.

Orbán Viktor: Újabb egy hétig maradnak a korlátozások

Startlap Kiemelt Hírek 2021. március 19.
Péntek reggeli interjú a miniszterelnökkel.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott interjút. A kormányfő az operatív törzs üléséről érkezve beszámolt a “lefgontosabb” döntésről, amely szerint a jelenleg hatályban lévő járványügyi korlátozások hétfőtől (március 22.) “még egy hétig biztosan érvényben maradnak”. Ennek az az oka, hogy a koronavírus-járvány harmadik hulláma rekordokat döntöget – fogalmazott.

Orbán ismertette a csütörtöki járványügyi adatokat: meghalt 213 ember, 1174 fő van lélegeztetőgépen, több mint 10 ezren vannak kórházban. Hozzátette: a kórházak még bírják a terhelést, elegendő szabad ágy és lélegeztetőgép is rendelkezésre áll.

A nemzeti konzultáció lezárult, a miniszterelnök azt kérte az operatív törzstől, hogy készítsék el a nyitási tervet. Elmondta: nyitni csak fokozatosan lehet, ennek egyes lépéseit a beoltottak számához kell kötni. A pontos dátum még nem ismert, de akkor indulhat a nyitás, ha minden 65 feletti be lesz oltva, el kell érni 2,5 millió ember beoltását.

A nagyhétről jövő pénteken dönt a kormány – tájékoztatott Orbán Viktor.

Keresés az oldalon