Férfiak női ruhákban - ma este a Hibátlanok műsoron

Startlap - Startlap
Joel Schumacher írta és rendezte ezt az 1999-es filmet, melynek főszereplői Robert de Niro és a néhány éve elhunyt Philip Seymour Hoffman.

Walt Koontz, akit Robert de Niro alakít, egy zsémbes férfi, magányosan él, napjai szinte csak abból állnak, hogy csúnya dolgokat kiabál a szomszédságában lévő bár felé, ahol transzvesztiták dolgoznak. „Barátnője” egy prostituált, de Walt szinte bebeszéli magának, hogy a nőt nem csak a pénze érdekli. A férfi élete teljesen megváltozik, amikor szélütést kap.

Túléli, de részlegesen lebénul. Többen is rá akarják beszélni a rehabilitációra, de ő arról jó darabig hallani sem akar. Aztán mégis beadja a derekát, és elmegy a terápiás kezelésre. A rehabilitációs program részeként énekelni is tanul, az énekórák azonban elég gyötrelmesen mennek. A foglalkozásokat a nemi átalakító műtét előtt álló Rusty, a transzvesztita előadóművész tartja. Aki bár elég vidám fickó, nehezen viseli a morgós, szűk látókörű, zárkózott férfit. Az énektanárt alakítja zseniálisan a 2015-ben elhunyt Philip Seymour Hoffman. A színész remekül játssza a karaktert, hitelesen bújik a női ruhákba.

A magányos, nyugalmazott biztonsági őrnek nagy nehézséget okoz, hogy bármilyen segítséget fogadjon el az általa eddig lenézett és elítélt férfitól. Rusty ráadásul egyfolytában pletykál és cseveg, ami nagyon távol áll a macsó Koontz-tól. Walt magát a helyzetet is nehezen viseli, egyszerre fél és dühös, abban sem biztos, hogy akar-e még élni.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy mindketten fantasztikus színészek, de nem ez volt életük fő műve. Ettől függetlenül jó választás azoknak, akik kedvelik de Nirot vagy Hoffmant. Tanulságos történet arról, mennyi előítélettel küszködünk, és mennyire megváltozhat látásmódunk, ha egymás segítségére szorulunk. A film során vannak humoros és rendkívül szomorú jelenetek is, ezek elegye mégis egy remek egységgé kovácsolódik össze.

Joel Schumachernek korábban olyan filmeket köszönhettünk, mint Az ügyfél, Ha ölni kell, Mindörökké Batman vagy Batman és Robin. Utoljára 2013-ban a Kártyavár című sorozat néhány epizódját rendezte.

2018. június 28. (csütörtök) – 21:00, Paramount Channel 

 

Ez is érdekelhet

képcím

Az extrém hideg miatt már figyelmeztetést adott ki az OMSZ: jön a...

képcím

Brutális gyilkosság áldozata lett egy nő Martfűn – ezt a...

képcím

A legkeményebb bérgyilkosról szóló film szegez este a képernyő...