Férfiak női ruhákban - ma este a Hibátlanok műsoron

Joel Schumacher írta és rendezte ezt az 1999-es filmet, melynek főszereplői Robert de Niro és a néhány éve elhunyt Philip Seymour Hoffman.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-28 14:31

Forrás: Youtube

Walt Koontz, akit Robert de Niro alakít, egy zsémbes férfi, magányosan él, napjai szinte csak abból állnak, hogy csúnya dolgokat kiabál a szomszédságában lévő bár felé, ahol transzvesztiták dolgoznak. „Barátnője” egy prostituált, de Walt szinte bebeszéli magának, hogy a nőt nem csak a pénze érdekli. A férfi élete teljesen megváltozik, amikor szélütést kap.

Túléli, de részlegesen lebénul. Többen is rá akarják beszélni a rehabilitációra, de ő arról jó darabig hallani sem akar. Aztán mégis beadja a derekát, és elmegy a terápiás kezelésre. A rehabilitációs program részeként énekelni is tanul, az énekórák azonban elég gyötrelmesen mennek. A foglalkozásokat a nemi átalakító műtét előtt álló Rusty, a transzvesztita előadóművész tartja. Aki bár elég vidám fickó, nehezen viseli a morgós, szűk látókörű, zárkózott férfit. Az énektanárt alakítja zseniálisan a 2015-ben elhunyt Philip Seymour Hoffman. A színész remekül játssza a karaktert, hitelesen bújik a női ruhákba.

A magányos, nyugalmazott biztonsági őrnek nagy nehézséget okoz, hogy bármilyen segítséget fogadjon el az általa eddig lenézett és elítélt férfitól. Rusty ráadásul egyfolytában pletykál és cseveg, ami nagyon távol áll a macsó Koontz-tól. Walt magát a helyzetet is nehezen viseli, egyszerre fél és dühös, abban sem biztos, hogy akar-e még élni.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy mindketten fantasztikus színészek, de nem ez volt életük fő műve. Ettől függetlenül jó választás azoknak, akik kedvelik de Nirot vagy Hoffmant. Tanulságos történet arról, mennyi előítélettel küszködünk, és mennyire megváltozhat látásmódunk, ha egymás segítségére szorulunk. A film során vannak humoros és rendkívül szomorú jelenetek is, ezek elegye mégis egy remek egységgé kovácsolódik össze.

Joel Schumachernek korábban olyan filmeket köszönhettünk, mint Az ügyfél, Ha ölni kell, Mindörökké Batman vagy Batman és Robin. Utoljára 2013-ban a Kártyavár című sorozat néhány epizódját rendezte.

2018. június 28. (csütörtök) – 21:00, Paramount Channel 

 

Címkék:

filmajánló

Mai nap hírei

Óriási változás történt Trokán Annáéknál

napidoktor.hu3 órája

Kisvárdai Fecskeház - ingyen lakás puszira

szabadeuropa.hu4 órája

Jégesővel és felhőszakadással érkezik a vihar

agroinform.hu4 órája

Kilenc beteg hunyt el, kilencszáz felett az új fertőzöttek száma

demokrata.hu6 órája

Jégesőre figyelmeztet az OMSZ

168ora.hu9 órája

Az alma tárolása

agraragazat.hu10 órája

Harry herceg új frizurára váltott

joy.hu12 órája

A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München hosszabbításban 2-1-re legyőzte az Európa-ligában címvédő Sevillát

eurosport.hosszabbitas.hu15 órája