Kiemelt Hírek 2021. szeptember 12.

Ferenc pápa elsütött egy viccet a magyar nyelvről

Startlap Kiemelt Hírek 2021. szeptember 12.
A katolikus egyházfő feje természetesen egy mennyországos poén keretében dolgozta fel a jó öreg klasszikust, hogy megnevettesse Habsburg Eduárdot. Esti hírösszefoglaló.

MTI/Miniszterelnökség/Botár Gergely

Ferenc pápa elsütött egy viccet a magyar nyelvről

A katolikus egyház feje roppant rövid, de annál tartalmasabb látogatást ejtett meg kis hazánkban, tényleg mindent bezsúfoltak ebbe a néhány órába, amit lehetett. Már a reptérre érkezvén sor került nagy találkozásokra, itt futott össze Habsburg Eduárddal is, aki a pompás pápai vicc büszke fültanújaként alapos dokumentációt prezentált a nyilvánosság számára a jelenetről. Íme.

A szentatya teljes magyarországi programsorozatárólide kattintvaegy kimerítő képgalériát találsz. Ha netán az érdekel, hová sietett ennyire Ferenc pápa, akkoritt folytasd az olvasást.

Orbán megkérte a pápát, hogy “ne hagyja elveszni a keresztény Magyarországot”

A szentatya végül mégis találkozott a magyar miniszterelnökkel is, a “szívélyes légkörű” randevú egy óráig sem tartott. Orbán Viktor a pápát, ő pedig Áder Jánost ajándékozta meg. Semjén Zsolt is jelen volt, a gyanú szerint ő semmit sem kapott. Fotó és további részletek itt.

Karácsonynak az összetartás, Gyurcsánynak isten ajándéka, Fekete-Győrnek a “Fidesz-maffia” jutott eszébe a pápai látogatásról

MTI/Kovács Attila

Az ellenzék prominens tagjai kissé eltérő módon közelítették meg az egyházfő vasárnapi érkezésének tényét. Részletek.

Gyurcsány Ferenc jó hírt jelentett be állapotáról

A DK elnöke, aki két oltása ellenére is kellemetlen koronavírusos tünetektől szenvedett, vasárnapi bejegyzésében közölte a fejleményeket. Bővebben.

Itt vannak a hatos lottó nyerőszámai: 1,5 milliárd forint volt a tét

A 36. játékhét sorsolásának eredményeerre a linkre kattintva található.

“Ki kell véreztetni”: üzent az al-Kaida a szeptember 11-i terrortámadás évfordulóján

Egy vészjósló tartalmú videófelvételt osztottak meg, amellyel véglegesen cáfolták azokat a híreket, miszerint a terrorszervezet vezetője halott. Részletek.

Megszámolták a fókákat a Temzében, ami egy sokkal fontosabb dolog, mint elsőre hinnéd

Joe Raedle/Getty Images

A Londoni Zoológiai Társaság örömmel jelentette be a fókaszámlálás végösszegét, nem véletlenül, hiszen ezek az állatok csúcsragadozóként fontos dolgokat árulhatnak el élőhelyükről. A dolog nemcsak ezért izgalmas: vajon hogyan tudják megszámolni egy folyamatosan mozgásban lévő populáció egyedeit egy közel 350 kilométer hosszú élő folyóban? Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Alaposan megváltozik az időjárás a jövő héttől

Szerdán nedvesebb légtömeg érkezik hazánk területe fölé, amelynek hatására lehűlés és csapadékosabb időszak várható. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Keresés az oldalon