Kiemelt Hírek 2021. szeptember 11.

Jogszerűtlenséget emleget Karácsonnyal kapcsolatban az Oktatási Hivatal

Startlap Kiemelt Hírek 2021. szeptember 11.
Az intézmény szerint a Budapesti Corvinus Egyetem nem jogkövető módon alkalmazta a főváros polgármesterét korábban. Hétvégi hírösszefoglaló.

Jogszerűtlenül alkalmazta Karácsony Gergelyt a Corvinus az Oktatási Hivatal szerint

MTI/Kovács Attila

Jogszerűtlenül alkalmazta tanársegédként és adjunktusként a Budapesti Corvinus Egyetem Karácsony Gergelyt – a Magyar Nemzet információja szerint erre az eredményre jutott az Oktatási Hivatal vizsgálata. Részletek

A rettenetes táplálkozásunk szó szerint végzetes következményekkel jár, a koronavírus megdöbbentően magas hazai halálozási rátája csak egy közülük. A világhírű hálózatkutató szerint a beoltatlanok kárt okoznak a környezetüknek, pedig a vakcina minden eszközt megadna, ami a járvány ellen szükséges volna. Barabási Albert-László interjút adott, melynek legizgalmasabb részletei itt olvashatók.

Különleges ajándékot kap Ferenc pápa a kormánytól: hónapokon át készítették neki

A Budapestre látogató egyházfőnek szánt meglepetésen az Országos Széchenyi Könyvtár szakemberei dolgoztakÍme.

Jakab Péter gyilkossággal vádolja a kormányt: “Nem tudom megbocsátani, majd a jóisten megbocsátja”

Évi harmincezer ember haláláért felelősek, és nem a járvány időszakából – állítja a Jobbik elnöke, aki szerint “Orbán Viktor kezdhet gyónni” Ferenc pápánál. Jakab Péter úgy véli, “végre kinőttünk az óvodából”, és nem az elmúlt 15, hanem 30 év hibáiból szeretne elszámoltatástInterjú.

Pegasus: egy ellenzéki médiatulajdonos telefonját többször is feltörték

Páva Zoltán volt MSZP-s politikus egy nyíltan ellenzéki hírportált üzemeltetRészletek.

Egyre többe kerül, hogy kivegyük a saját pénzünket a bankból

Az ingyenes készpénzfelvétel bevezetésének ideje óta jelentősen növekedtek a bérek, így a kevésbé körültekintő ügyfelek évente több tízezer forintot fizethetnek az őket megillető készpénzért, nem beszélve az egyre növekvő egyéb banki díjakról. További információkért katt ide.

Hivatalos: ennyi felvételi pluszpontot ér a katonáskodás

Megjelent a Magyar Közlönyben az az Orbán Viktor által jegyzett rendelet, amely módosítja a felsőoktatási felvételi eljárást, azt azzal egészíti ki, hogy mostantól többletpontokat ér a felvételinél, ha egy fiatal az egyetem előtt önkéntes tartalékos katonaként szolgál. Ha kíváncsi vagy, mennyit, ide kattints.

“Autógyűjtők álmai”: elképesztő luxuskocsikat árverez a NAV, nem akárki volt a tulajdonos

A krómzöld Lamborghini Aventador és a Bentley Continental GT csomagtartójából tavaly tavasszal még idősotthonoknak és kórházaknak szánt adományokat pakolt ki István. Most kiderült, hogy az autók tulajdonosának ügyeivel nincs minden rendben, az adóhivatal egy egész garázsnyi “makulátlan állapotú autókülönlegességet” hirdetett meg eladásra. Fotók és további részletek itt.

Megvan, mikor mutatják be az Elk*rtuk című Gyurcsány-krimit

A közlés szerint a Megafilm gyártásában, Kálomista Gábor produceri felügyelete alatt készülő Elk*rtuk a 2006-os események, az idén 15 éves őszödi beszéd elhangzása után kirobbanó tüntetések, a rendőri erőszak és a Magyar Televízió Szabadság téri székházának ostroma közé ágyazza főhőse történetét. Bővebben

Az utolsó pillanatban leállíthatják a kisoroszi Szigetcsúcs botrányt kavart “fejlesztését”

Az EU-s fejlesztésekért felelős államtitkár lépett a kisoroszi önkormányzat “túlturizmusra” hivatkozva bejelentett betonozási és konténertelepítési elképzeléseinek ügyében. A fejleményekről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Keresés az oldalon