Felmentették a kunszertmártoni nőt, aki leszúrta hároméves kisfiát

Startlap - Startlap
Az édesanya azért gyilkolt, mert a gyermeket "megszállta az ördög". Mire az apa hazaért, már hiába rohant segítségért, karjában a vérző gyermekével. Esti hírösszefoglaló.

Felmentették a kunszertmártoni nőt, aki leszúrta hároméves kisfiát

A harmincas éveiben járó édesanya 2019 novemberében egy 17 centis pengével végzett a kisfiúval, mert azt “megszállta az ördög”. Mire az apa hazaért, már hiába rohant segítségért, karjában a vérző gyermekével. A bíróság úgy döntött, a nő nem büntethető. Részletek itt.

Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége: A korlátozások valószínűleg pünkösdig fennmaradnak

Az érdekvédelmi szervezet kormányzati információkra hivatkozva írta meg csalódott szakmai tájékoztatóját, amelyben jelezte, hogy hiába reménykedtek. Hozzátették: még állami támogatásokkal is csak a károk enyhítése lehet cél. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Hazugságot terjeszt egy nő az interneten egy halálos autóbalesetről

A rendőrség a közösségi médiában figyelmeztetett arra, hogy súlyos valótlan állításokat terjesztenek egy végzetes érdi balesetről. Az álhírt már 20 ezren osztották meg. Bővebben.

Szijjártó Péter pénteken Moszkvában a gázellátás mellett megtárgyalja a vakcina ügyét

Szijjártó Péter Luca Beccari San Marinó-i külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. január 18-án. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A külügyminiszter hétfőn Facebook-videóban adott részletes tájékoztatást arról, hogyan halad az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet az orosz és a kínai vakcinák vizsgálatával, és mire számíthatunk a kérdésben. Videó és további részletek itt.

Áder János nyolc ember magyar állampolgárságát szüntette meg

Az államfő Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter előterjesztése nyomán, ugyanazon paragrafusra hivatkozva döntött. Mi történt pontosan? Innen kiderül.

Egy hónap alatt összeomlott a magyar Facebook tulajdonosi háttere

A kormánysajtó által megtolt, és Orbán Viktort szélsebesen a felhasználói között tudó gagyi Facebook-klón tulajdonosai közül a közép-amerikai offshore cég kiszállt, így új finanszírozási formára váltanának. Minderről bővebben itt írnak.

Magzat fertőződött meg koronavírussal, visszamaradt a növekedésben

Először igazolták egy magzat méhen belüli közvetlen megfertőződését. A gyermek koraszülötten jött világra a bolgár Pazardzsik városi kórházban. Az esetről ebben a cikkben írnak.

Ultimátumban kérleli a szakszervezetet a Dunaferr

Váratlan fordulattal folytatódott a Dunaferr sorsának tárgyalása: a vezetőség hajlandó kitolni az augusztusban felmondott kollektív szerződés hatályát, de cserébe a perek megszűnését, és kvázi hallgatást vár az érintettektől. A fejleményekről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Egy transznemű orvos lesz a Biden-kormány egészségügyi miniszter-helyettese

Rachel Levine az első transznemű, aki ilyen magas beosztásig jutott az amerikai szövetségi kormányban. Fotó és további részletek ebben a cikkben.

Az SMA-s Kevin szülei is elkezdték az adománygyűjtést, aztán a kanadai kormány szólt nekik, hogy egy fillért sem kell fizetniük

A kép illusztráció. (Fotó: Sebastian Gollnow/picture alliance via Getty Images

Az SMA nevű ritka, izomsorvadással járó betegségben szenvedő Kevin Verch kezelését teljes mértékben állja az állam, még a beérkezett adományokat is visszafizetik. Ha kíváncsi vagy Kevin történetére, akkor itt folytasd az olvasást.

Ez is érdekelhet

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Hivatalos: Joe Biden indul a 2024-es elnökválasztáson

képcím

Szijjártó: 14 magyart menekítettek ki Szudánból