Úgy gondolták, nem nyithatnak Pünkösd előtt, most a kormány jelzett ezzel kapcsolatban

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ), a szakmának szóló tájékoztatása szerint Pünkösdig nem számolt nyitással a turizmus terén. Most az állam illetékesei ha tömören is, de cáfoltak.

“A kormányzati kommunikáció, és az MTÜ tájékoztatása szerint, a jelenleg érvényben lévő korlátozások valószínűleg pünkösdig fennmaradnak. Sajnos a járványhelyzet se hazánkban, se Európában nem javult, így a környező országok is folyamatosan hozzák meg a szigorító intézkedéseket. A szállodáknak, éttermeknek, a színházakhoz, mozikhoz, múzeumokhoz, stb. hasonlóan további zárvatartásra kell felkészülniük” – idézte korábban a MSZÉSZ tájékoztatóját a TurizmusOnline. Hozzátették: ez a mostani támogatások emelésével is nagyon nehéz és költséges lesz. 

Getty Images

“A zárva tartó szállodák is költségekkel járnak, és a szakképzett munkaerő megtartása is rendkívül költséges. Finanszírozni, több hónapnyi bevétel nélkül: lehetetlen. Az állami támogatásokkal is csak a károk enyhítése a cél, teljes segítséget ezek sem jelentenek. Mindent megteszünk azért, hogy mielőbb nyithassanak a hotelek, de sajnos ez egyértelműen az átoltottság és a napi új esetszám függvénye lesz. Addig pedig tovább tárgyalunk a minél jelentősebb állami segítség érdekében. Dr. Guller Zoltán vezérigazgató úrnak küldött levelünket, a kért támogatásokkal, intézkedésekkel weboldalunkon találják.”

Azóta a fentiekre közleményben reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ:“Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy Magyarországon Pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és éttermeknek. Magyarország Kormánya ilyen döntést nem hozott” – írták.