Ezt a számot semmiképp se vedd fel: veszélyes csalók hívogatják a banki ügyfeleket

Startlap - Startlap
A budapesti vezetékes számról olyan gyakorlott profik telefonálnak, akik a tapasztalt, bizalmatlan ügyfeleket is majdnem átverték. Az OTP Bank jelezte: e-mailen keresztül is próbálkoznak. Esti hírösszefoglaló.


Getty Images

Ezt a számot semmiképp se vedd fel: veszélyes csalók hívogatják a banki ügyfeleket

A Bors beszámolója szerint a budapesti vezetékes számról olyan gyakorlott profik telefonálnak, akik a tapasztalt, bizalmatlan ügyfeleket is majdnem átverték. Az OTP Bank jelezte: e-mailen keresztül is próbálkoznak. Részletek.

Európában is felbukkant a szupermutáns, Kemenesi Gábor sem tudja, mire lehet képes az új variáns

A variánst, amely a dél-afrikai hatóságok tájékoztatása szerint különös mintázatba rendeződött mutációi miatt aggodalomra ad okot, egy belga beteg szervezetében azonosították a kontinensen elsőként. A potenciális veszélyt a Pécsi Tudományegyetem virológusa is megerősíti: “extrém” mennyiségű genetikai mutációról nyilatkozott, ugyanakkor azt mondja: a laikusok számára nincs ok a pánikra. A szupermutáns terjedéséről itt írnak, Kemenesi Gábor közérthető magyarázatát pedig a jelenleg ismert legfontosabb tudnivalókról itt olvashatod.

Győrbe járnak vásárolni a lezárt Szlovákiából

Miközben nálunk indul a Black Friday, a szlovákoknál csütörtök óta zárva vannak az éttermek és a nem létfontosságú üzletek. A szlovák hatóságok azonban hagytak egy kiskaput, amit úgy tűnik, a győri bevásárlóközpont felé menet használnak ki a szomszédaink. Bővebben.

Rogán Antal személyesen, napokon belül távolította el a kormánysajtó vezetését

MTI/Kovács Tamás

Úgy bedőlt az olvasottság, hogy egy héten belül távolították el a Mediaworks elnök-vezérigazgatóját és a menedzsment további öt tagját. A kormánysajtó új csúcsvezetője az a Kálmán Erika lesz, aki a Népszabadság bezárása óta remekel. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézed meg.

Újra beszállunk az EU vakcinabeszerzésébe

Amikor csütörtökön bejelentették, hogy megvan a megfelelő mennyiségű Pfizer-vakcinával a fiatalok oltására, szemérmesen hallgattak arról, honnan van az oltóanyag. A kormány hivatalos járványügyi információs oldalán elrejtett, apró hírként jelent csupán meg, hogy újabb szállítmányt rendelt a kormány. További információkért katt ide.

A szerbek elárulták, amit 10 évre titkosítana a magyar kormány: 979 év alatt térülhet meg a Budapest-Belgrád vasútvonal

Az 1400 milliárdos összköltségű beruházás, amelynek döntő részét kínai hitelből finanszíroznák, akkor is olcsóbb lenne, ha a magyar szakaszon Audi Q8-asokkal raknák végig a sínek nyomvonalát. Oknyomozó újságírók Budapesttől a pireuszi kikötőig végigjárták a terepet, és interjúkat készítettek a szerb és az északmacedón oldalon. Így kiderült, amit Orbán Viktor nem annyira akart: a szerbek kilométerenként 1,4 milliárddal olcsóbban építkeznek, mire az új vasút megtérül, simán kihal az emberiség, és fény derült rá, milyen geopolitikai játszmák állhatnak az elképesztő projekt hátterében. Bővebben.

A Fővárosi Közgyűlés megállapodott a piros metró és a gödöllői HÉV összekötéséről

Jelentős vitákat követően sikerült megegyezésre jutnia mind a hat félnek, így immár nincs akadálya a régóta tervezett beruházásnak. Vitézy Dávid 10 pontban foglalta össze a részletes terveket a várható beruházásokról. Részletek.

Sopronban és Kőszegen már leesett az első hó: fotók és videók a fehérbe öltözött tájról

A meteorológiai előrejelzések hűséges olvasóit nem érheti meglepetésként a mediterrán ciklon híre, amely országszerte jelentős esőzéseket, a magasabban fekvő vidékeken és északon ugyanakkor hóesést hozott. Íme a felvételek.

Vigyázat: hamis akácméz került a nagy üzletláncok polcaira

Getty Images

Kellemetlen ügyről van szó, az egyéb mézeknél jóval drágább akácmézek gyártója ugyanis számos CBA-üzletet birtokol, a cég sajátmárkás méze is tőle származik. A Nébih lesújtó eredményei ellenére a termékeket nem minden értékesítő vonta ki a forgalomból. További információkért katt ide.

Válságtól tart a turizmus-vendéglátós: 30 ezer dolgozó tűnhet el véglegesen a szakmából

Még az olyan nagy múltú, világszerte híres helyek is, mint a fővárosi New York Kávéház is a forgalom töredékét képes csak kitermelni, a legjobb hotelek pedig alig félházzal kénytelenek üzemelni a járvány miatt. A helyzet sokak számára lehetetlenné teheti az újraindulást. Riport.

Ez is érdekelhet

képcím

Kitálaltak a vendéglátósok, ebből az ételből nem rendelnének...

képcím

Megszünteti a kormány az oltási igazolványt

képcím

Háromnapos kormányülés lesz Sopronban