Kiemelt Hírek 2018. június 28.

Ezért gyenge a forint a kormány szerint

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 28.
A tegnap rekord alacsony árfolyamra süllyedt a forint: 328 forintba került egy euró.

Szerda este történelmi mélypontot ért el a forint: több mint 328 forintba került egy euró. Kovács Zoltán kormányszóvívő szerint a háttérben spekulációs folyamatok állhatnak – számolt be az Index.

Gyurcsány Ferenc kormányzása idején 2008-ban 274 forintba került egy euró, ekkor Orbán Viktor még ellenzéki politikusként úgy vélte, ennek oka a kormányfő által okozott bizalmi válság, és “a miniszterelnök-csere a megoldása a forintválságnak”.

Kovács Zoltánt csütörtöki sajtótájékoztatóján kérdezték a rekordgyenge forintról, ahol a politikus elmondta: nem lehet összehasonlítani a tíz évvel ezelőtti helyzetet a mostanival, mert akkor a „szakadék szélén táncolt magyar gazdaság”. Jelenleg azonban a makromutatók rendben vannak, és rossz árfolyamra nem ad okot a gazdasági teljesítmény. A kormányszóvívő hozzátette: nem zárják ki, hogy spekulációs folyamatok állnak a háttérben.

Hogy milyen összeesküvésre gondolnak pontosan, azt már nem fejtette ki, csupán annyit mondott, vizsgálja a kormány a helyzetet, és ennek fényében állapítják meg, mi a teendő.

 

Keresés az oldalon