Ismerős milliárdosok kaptak százmilliókat a kormánytól szerte az országban

Startlap - Startlap
Eddig nem látott, vissza nem térítendő pályázati támogatásokról számol be a Turisztikai Ügynökség megújult honlapja: még tavalyról is előhúztak néhány projektet, amit komoly állami segítséggel toltak meg. A közös pont, hogy a kedvezményezettek nevét nem először halljuk, és nehézen hinnénk el, hogy ne tudnák saját zsebből finanszírozni a beruházásaikat. Reggeli hírösszefoglaló.

Ismerős milliárdosok kaptak százmilliókat a kormánytól szerte az országban

Sosem látott pályázati támogatásokról számol be a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) megújult honlapja. A bőkezű adakozásáról elhíresült állami intézmény nemcsak a 2020-as évből, hanem még tavalyról is előhúzott néhány projektet, amit komoly segítséggel toltak meg. A pályázatokról nagyjából megállapítható: olyan ismert szereplők jutottak pénzhez, akiknek alighanem nem okozna gondot saját zsebből finanszírozni beruházásaikat. Minderről bővebben itt írnak.

Kétszáz koronavírusost találtak a MOL tiszaújvárosi építkezésén

A MOL Petrolkémia hivatalos levelében azt írják, mind a 200 fertőzött tünetmentes. Ha kíváncsi vagy, mi történt a borsodi településen, akkor itt folytasd az olvasást.

Törvényjavaslat: Az orvosokat a kórházakhoz kötik, a bérüket bármikor csökkenthetik, és 8 ezres hálapénz továbbra is adható

A mágneses rezonancia MR képalkotó vizsgálatra érkezők új váróterme a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet telephelyén 2020 október 2 án Fotó MTIMáthé Zoltán

Azt már tudjuk, hogy az orvosok fizetését megemelik, és a hálapénzt meg kivezetik, az erről szóló törvényjavaslat hétfőn került benyújtásra. A törvény szövegét alaposabban megvizsgálva azonban több lényeges pontra lettek figyelmesek: ilyen az, hogy bizonyos feltételek mellett, de a hálapénz azért kicsit megmarad, és ami ennél fontosabb, az az orvosokat érintő szankciók. Egyrészt a fizetésük önkényesen lefaraghatónak tűnik, másrészt a mozgásterüket jelentősen leszűkítik. Mit jelenthet ez a gyakorlatban? Innen megtudhatod.

A titokzatos magyar milliárdos, aki egy panellakásban él, és fillérekért adta tovább majdnem teljes vagyonát

Sz. Péter neve hirtelen robbant be a leggazdagabb magyarok személyét feszegető cikkekbe: a negyvenes éveinek végén járó kelet-magyarországi férfi a cégregiszter szerint tíz évvel ezelőttig egyelten vállalatot sem birtokolt, pár évvel később viszont már a Forbes 100 legértékesebb magyar kézben lévő cégeit rangsoroló listáján szerepelt az általa tulajdonolt Kerekes Kft. neve. Ez a társaság az egyik, ami egy közismert élelmiszerlánc- és szállodatulajdonos súlyos adócsalási ügyében felmerült, de itt még nem érkeztünk el a történet legérdekesebb részéhez. Ugyanis Sz. Péter több milliárdos cégét pár millióért adták-vették, és közben igen sajátos osztalékelosztási technikát alkalmaztak. Sz. Péter pedig pontosan abban az amúgy nem éppen jó állapotú panellakásban lakik, ahol tíz évvel ezelőtt. 

Katarina Barley: A fideszesek esetében azt látjuk, hogy végső soron minden cselekedetüknek egyetlen végső célja van, a hatalmuk bebiztosítása

A német közrádió oldalán pontatlanul megjelent interjúja után a magyar kormánypárt célkeresztjébe került, Soros György “katonájának” titulált Kararina Barley friss interjújában tisztázta, mit szeretne elérni az EU-támogatások folyósításának jogállamisági feltételekhez kötésével, és nagyon kemény kijelentéseket tett a Fideszről. Bővebben.

Dzsudzsák Balázs az NB II-be is magával vitte diplomata útlevelét

A külügy a nyáron azt mondta, Dzsudzsák Balázsnak azért jár a különleges útlevél, mert a nemzeti labdarúgó válogatott csapatkapitánya. Ennek fényében különös dolog derült ki, miután Dzsudzsák a másodosztályba igazolt. Bővebben.

Tízmilliárdokat kaszált a rekordgyenge forinton a Nemzeti Bank 

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) tavalyhoz képest az idei év első negyedévében több mint négyszeres eredménnyel zárt. A jegybanki profitot szinte kizárólag a drámaian gyenge forint hozta el. Hogyan tud ennyit keresni az MNB az árfolyamon, illetve mennyi pénzről is van szó pontosan? Erről szól ez a cikk.

A koronavírusos Donald Trump már maszk nélkül élvezi a Fehér Ház kényelmét

Fotó Drew AngererGetty Images

Amikor az amerikai elnök hétfőn kora este elhagyta a Walter Reed katonai kórházat, a helikopterből kilépve még maszkot viselt. Később viszont több ízben mindenféle védőfelszerelés nélkül tűnt fel, miközben azt hirdette az eddig 210 ezer amerikai életét követelő vírusról, hogy nem kell tőle félni. Videók és további részletek itt nézegethetők.

Megérkezett a 2020-as jelentés a magyar lakhatási szegénységről: most is nagyon legújtóan állunk, és a helyzet csak fokozódhat

A Habitat for Humanity idén kilencedik alkalommal közölte a lakhatási szegénységről szóló éves jelentését, amelyből látszik: a kormány nem rászorultsági alapon támogatja a lakhatást, a hitelek a legszegényebb réteg jövedelmének akár közel felét is elvihetik, a befektetési célú vásárlások aránya nagyon magas, és a fogyatékkal élők lakáshelyzete pedig nemhogy javulna, hanem romlott. A szakértők felhívják a figyelmet: jelentős erőfeszítések nélkül a társadalmi egyenlőtlenségek csak fokozódni fognak. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Mindjárt itt van az újabb hidegfront

A front szerda hajnalban északnyugat felől éri el hazánk légterét, és borús időt hoz magával. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

Vera Jourová: Képtelen vagyok előre látni, Orbán Viktor minek...

képcím

Megszűnik a munkahelyi kötelező orvosi vizsgálat

képcím

Meghalt Donald Trump idősebb testvére