A gyógyszerészeti kamara egy kamu lánclevelet küldött ki koronavírus-tájékoztatóként

Startlap - Startlap
A Magyar Gyógyszerészeti Kamara budapesti szervezete a fővárosi patikáknak küldte szét a hülyeségekkel alaposan megtömött tájékoztatót, ami gyakorlatilag egy éppen terjedő netes lánclevél szerkesztett változatának tűnik. A kamara elnöke közölte: ő maga írta a szöveget. Esti hírösszefoglaló.

A budapesti gyógyszerészeti kamara elnöke azt állítja, ő maga írta a koronavírusról szóló levelet, ami kísértetiesen hasonlít egy kamu lánclevélre, és hemzseg a hülyeségektől

“Egy olasz orvos a koronavírusról” címmel terjed a neten egy lánclevél, amely számos veszélyes valótlanságot tartalmaz a járványról. Miután a sajtóba is bekerült a levél, észrevették, hogy a Magyar Gyógyszerészeti Kamara (MGYK) budapesti szervezete gyakorlatilag ezen álhírekkel tömött levél szerkesztett változatát juttatta el a fővárosi gyógyszerészeknek, mint koronavírus-tájékoztató hírlevelet. De itt még nincs vége: sikerült elérni a kamara budapesti elnökét, Hetényi Lászlót, aki állítja, hogy az írást ő maga készítette. A szöveget azóta több szakmabeli is átvette és megosztotta. Részletek itt.

Koronavírus és a magyarok: 30-40 magyar utassal a fedélzeten vesztegzár alá helyeztek egy turistahajót, kórházba került egy gyömrői nő és egy zalaegerszegi óvodás

A külgazdasági és külügyminiszter pénteken közölte, hogy vesztegzár alá helyeztek egy turistahajót Mexikóban, amelyen 30-40 magyar utas tartózkodik. A témáról bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

Kórházba került egy zalaegerszegi óvodás és egy középkorú nő Gyömrőn. Előbbi alapvetően preventív céllal, utóbbi viszont gyanústüneteket produkált. A nő állapotáról ebből a cikkből, a gyermekről pedig itt tájékozódhatsz.

Az egri Markhot Ferenc Kórházban három embert helyeztek karanténba koronavírus-gyanú miatt. Ide kattintva megismerheted a kórház beszámolóját a három páciensről.

A koronavírus külföldön: a fertőzés elérte Erdélyt, és megtalálhatták az első fertőzött kutyát

A hongkongi Mezőgazdasági, Halászati és Természetvédelmi Osztály jelentése szerint megtalálták az első koronavírussal fertőzött, háziállatként tartott kutyát. Az állatról itt írnak.

Mindeközben a koronavírus elérte Erdélyt: egy 45 éves Máramaros megyei férfi és egy 38 éves temesvári nő is megfertőződött a betegséggel. Hogyan kapták el a koronavírust? Innen kiderül.

A szarvasi polgármester a jegyzőnek: Ne haragudjon meg, de nem rakom a számba. Ez nőnek jobban áll

A múlt heti képviselőtestületi-ülésen Babák Mihály szexista beszólással oktatta ki a jegyzőt. A településvezetőnek szemmel láthatóan eléggé tetszett a saját vicce. Ide kattintva videón nézheted meg a jelenetet.

Soha még ilyen gyenge nem volt a forint

Történelmi mélypontra gyengült a forint az euróval szemben pénteken a bankközi devizapiacon. Ha érdekelnek az aktuális árfolyamok, akkor itt folytasd az olvasást.

Fejbe lőtte magát egy férfi a siófoki rendelőintézet előtt

 

A budakeszi testületi ülés elején kiosztott önkormányzati lapban már nyomtatva benne volt, amit még meg sem szavaztak

Kész tényként számolt be a Budakeszi Hírmondó olyan pályázatokról, amiket még meg sem szavaztak, amikor az újság már nyomtatva a helyi képviselők elé került került. A képviselők éppen azon az ülésen kapták kézhez a lapot, amelyen ezekről a pályázatokról szavaztak volna. Az ügyre egy üzenet screenshotjának a kiposztolásával reagált a Hírmondó. Részletek itt.

Két fiú szexre kényszerítette társát az Aszódi Javítóintézetben

Az áldozatnak olyan fájdalmai voltak a bántalmazást követően, hogy a Hatvani Kórház traumatológiájára kellett szállítani a fiút. A további, felkavaró részletekért ide kattints.

Egy 48 éves magyar turista meztelen fiúkat videózott egy koppenhágai uszodában

A felvételeket a DGI Byen szállodakomplexum öltözőjében készítette a férfi. Az esetről ide kattintva találsz részletes beszámolót.

Nincs mit enniük, ezért egymást falják fel a jegesmedvék

Fotó: Wolfgang Kaehler/LightRocket via Getty Images

Miközben az emberek már itthon is megkezdték a lelkes pánikbevásárlásokat, amitől a szakértők óva intenek, és amúgy teljesen szükségtelen is, mivel bőven vannak készletek, az Északi-Sarkon a jegesmedvéknektényleg az élete múlik azon, hogy jelentősen megfogyatkozott az élelem. Olyannyira, hogy egymást falják fel. Ebben a cikkben Ilja Mordvincev jegesmedve-szakértő, a moszkvai Szevercov Ökológiai és Evolúciós Problémák Intézetének kutatója vázolja fel a jegesmedvék tragikus helyzetét.

Ez is érdekelhet

képcím

A kegyelmi ügy főszereplőjének falujában nyaralt Novák Katalin...

képcím

Magasított korlát került a Mammut bevásárlóközpont legfelső...

képcím

Nagyon erős járványt várnak a következő hetekre a háziorvosok