Le kell cserélni a miniszterelnököt a forintválság miatt - mondta Orbán 2008-ban

Startlap - Startlap
Ezt a miniszterelnök 10 évvel ezelőtt mondta, amikor 1 euró még 274 forint volt – most 328 forint fölött jár.

Történelmi mélypontra került a forint, szerdán már 328 forint felett is volt az euró jegyzése, míg csütörtök reggel 327,71 forint volt az euró árfolyama. A 444.hu pedig ennek kapcsán felidézte Orbán Viktor tíz évvel ezelőtti beszédét, aki az akkori, 274 forintos euró miatt kezdte ki a miniszterelnököt.

A jelenlegi miniszterelnök a gazdasági világválság idején, 2008-ban azt mondta, hogy a forintválság megoldására egyetlen megoldás van, mégpedig az, ha leváltják a miniszterelnököt.

A forinttal nincs nagyobb baj, csak akkor lesz, hanem nem tudjuk megoldani a bizalmi válságot

– mondta akkor Orbán Viktor.

A jelenlegi bizalmi helyzettel, amelyben a miniszterelnök és a kormány van, nem lehet a forint esését megakadályozni. A bizalmi válságot a rossz vezetés okozza, jobb vezetéssel megoldható a bizalmi válság, megvédhető a forint is. Elég rosszul hangzik, hogy Gyurcsány Ferenc felhívta Vlagyimir Putyint. Nyilván senki sem kívánja Magyarországon, hogy a pénzügyi válság eredményeként orosz kézre kerüljön az ország

-fogalmazott.

Ma másképp gondolják

Ma persze másképpen látják már a helyzetet: a kormány csütörtökön, a forint történelmi mélypontjának elérése után közölte, most azt sem zárja ki, hogy a háttérben spekulációs folyamatok állnak. Kovács Zoltán kormányszóvivő azt mondta, vizsgálják ezt a spekulációt, és ennek fényében derítik majd fel, mi a teendő.

Ez is érdekelhet

képcím

Ferenc pápa: Még élek! - a hét legfontosabb eseményei képekben

képcím

Orbán: Az a jó, ha az árstopok eltűnnek a rendszerből

képcím

Meghalt az Operettszínház bonvivánja - a hét legfontosabb...