Kiemelt Hírek 2018. június 28.

Ezek a dolgok lesznek drágábbak vasárnaptól

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 28.
Azért olyan is van, ami jóval kevesebbe kerül majd.

Június elsején több jogszabály is megváltozik, amelynek hatását az árakon is érezhetjük majd – írja az Infostart.

Több pénzt kell bedobni az étel- és italautomatákba

Az étel- és italautomatákat üzemeltető vállalkozások július elsejéig kaptak határidőt arra, hogy gépeikbe felügyeleti egységet szereljenek, amellyen keresztül a NAV figyelheti az automaták forgalmát. Az üzemeltetőknek egy egyszeri 30 ezer forintos regisztrációs díjjal, valamint havi 5 ezer forintos szolgáltatásí díjjal is számolniuk kell. Tavaly júliusban még 38 ezer automata működött a magyar piacon, de a várakozások szerint maximum 20 ezret kötnek majd be az adóhivatal rendszerébe. Emiatt tehát az automatás termékek jelentős drágulására számíthatunk.

Megemelik a budapesti taxiárakat

A taxisok javaslata alapján a Fővárosi Közgyűlés áprilisban a taxitarifák emelése mellett határozott. Ennek értelmében július elsejétől a jelenlegi 450 forintos alapdíjat 700 forintra emelik, a kilométerdíj 280 forintról 300 forintra nő, és minden várakozással töltött percért 70 forint helyett 75 forintot fizethetünk majd.

A jogosítvány olcsóbb lesz

A 20 évnél fiatalabbak számára július elsejétől a kormány megtéríti a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját, legfeljebb 25 ezer forintos értékhatárig. A visszatérítés azoknak is jár, akik a KRESZ vizsga után nem vesznek részt rögtön gyakorlati oktatáson.

Keresés az oldalon