Fejenként 650 ezerrel emelte a miniszterek fizetését Orbán, de ezt elfelejtették bejelenteni

Startlap - Startlap
Visszadátumozva feltöltött dokumentumokból derült ki, hogy a kormány minisztereinek jövedelme hirtelen a 3 milliós határ közelébe került. Esti hírösszefoglaló.

Fejenként 650 ezerrel emelte a miniszterek fizetését Orbán, de ezt elfelejtették bejelenteni

Ugyan mióta nyilvánosságra került, hogy egy salátatörvénybe rejtett módosításnak köszönhetően Orbán Viktor immár egyedül, korlátozás nélkül dönt a kormánytagok és államtitkárok fizetéséről, többször érdeklődött a sajtó a miniszterek javadalmazásáról, hiába. A kormány oldalára a napokban feltöltött, visszadátumozott dokumentumok alapján úgy tűnik, hogy a háborús helyzet csak a katát és a rezsicsökkentést érinti, a parlamenti fizetéseket nem. Bővebben.

700 millió köbméter extra gázt vásárolna a kormány

Szijjártó Péter pénteken közölte, hogy “keleti és nyugati irányban” is folynak a tárgyalások a hosszútávú szerződésekben szereplő mennyiségeken felüli energiahordozó felvásárlásáról. A külügyi tárcavezető kijelentette, hogy az ország energiaellátása biztos lábakon áll, ugyanakkor a háború miatt ellátási zavarokra készülünk. Részletek.

A rezsicsökkentés születése, virágzása és halála: nyolc évet élt Orbánék nagy találmánya, aminek kis túlzással a 2014-es Fidesz-kormányt köszönheti Magyarország

Az utóbbi közel tíz év egyik legnépszerűbb kormányzati intézkedése, Orbán Viktor szent tehene, a rezsicsökkentés képében tulajdonképpen a Kádár-rendszer köszöntött vissza Magyarországra egy évtizeddel ezelőtt, miután gyakorlatilag a teljes hazai energiaszektor államosításra került. A Fidesznek éveken át több százmilliárdos nyereséget hozó intézkedés búcsúztatása törvényszerű volt, annak ellenére, hogy a kormány az utolsó pillanatig azt ígérte, amíg Orbán Viktor marad, addig a rezsicsökkentés is marad. Bővebben.

Minél nagyobb volt a jövedelem, annál rosszabbul járhatnak a katából kiszorulók

MTI/Balogh Zoltán

A mintegy 400 ezer katás közül azoknak, akik szeptembertől már nem férnek bele a kormány által rohamtempóban megszavazott új keretrendszerbe, sürgősen dönteniük kell, milyen adózási formában folytatják tevékenységüket. Ruszin Zsolt adószakértő néhány példa segítségével kiszámolta, kinek hogyan alakulhat majd szeptembertől az árbevétele és a nettó jövedelme az eddig megszokott katás összegekhez képest. A rossz hír az, hogy a végeredmény szinte bizonyosan karcsúbb lesz, mint korábban volt

Minden második magyarnak már az alapvető élelmiszerek megvásárlása is gondot jelent

Egy friss felmérés szerint mindösszesen a hazai lakosság 14 százaléka engedheti meg magának, hogy ugyanúgy vásároljon, ahogy előtte. A kiugró infláció leginkább az időseket sújtja, míg a budapesti, felsőfokú végzettséggel rendelkezők továbbra is kevésbé takarékoskodnak. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Beperelte Magyarországot az Európai Bizottság

A brüsszeli testület több ügyben indított pert, illetve kötelezettségszegési eljárást: a témák között az ivóvíz-ellátással, a gabonaexporttal és a benzinárstoppal kapcsolatos intézkedések, illetve azok hiánya is megtalálható. Részletek.

Egymás után dönti a rekordokat a Bubi, bővítik a szolgáltatást

A BKK új kerékpárokkal szereli fel a rendszert, továbbá a közbringák szolgáltatási területét is kiterjesztik. A bubis utazók száma már májusban 2 millió felett járt, és azóta is folyamatosan dőlnek meg a statisztikák. További információkért katt ide.

Iszonyú tempóban drágul a liszt és a kenyér, görögdinnyéből viszont van akciós

Tovább nőtt a búza ára, méghozzá rendkívüli mértékben: az orosz-ukrán háború és az aszályos időjárás miatt már eddig is jóval drágább gabonaféle ára alig egyetlen hónap alatt újabb harminc százalékkal nőtt. Mit jelent ez a pénztárcánkra szempontjából, és vajon lesz-e elég búzánk a jövőben is? Erről szól ez a cikk.

Getty Images

Apró jó hír viszont, hogy a görögdinnye ára lement, és továbbra is kapható akciósan a gyümölcs. A legnépszerűbb boltok kínálatáról erre a linkre kattintva tájékozódhatsz.

Végleg kitiltanák a turistabuszokat a budai Várból

A turisztikai szakma és a politikusok egy része csalódottan fogadta a bejelentést, és a fővárosi idegenforgalmat féltik az intézkedéstől, ami a helyi vendéglátóhelyek bevételén már korábban is meglátszott. A javaslat támogatói viszont többek között azzal érvelnek, hogy a több tonnás járművekkel felbuszoztatott, jellemzően idős kirándulók alig töltenek időt a Várban, és nem is nagyon költenek. A régóta zajló vita ügyében kerekasztalt hoztak létre, és megszavaztak egy indítványt. Részletek.

(Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Ez is érdekelhet

képcím

"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási...

képcím

Orbán: Ezt most túlzásnak érzik a hallgatók, de nem túlzás

képcím

Első fotók a csütörtök esti tragikus budapesti balesetről