Erre a három csillagjegyre augusztusban rátalál a szerelem

Startlap - Startlap
Vajon te is köztük vagy? Vasárnap délelőtti lustálkodós hírösszefoglaló.

Erre a három csillagjegyre augusztusban rátalál a szerelem

Az asztrológusok szerint három csillagjegy szülöttei számára az ide nyár vége új szerelmet hoz magával. Vajon te is közéjük tartozol? Erre a linkre kattintva kiderül.

“Most még Kukorica Jancsi, de reméljük, János vitéz lesz belőle” – Orbán Viktor köszönetet mondott a gratulációkért, és elmesélte, hogyan nevelte gyermekeit

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban lelkesen köszönte meg, hogy legfiatalabb kisunokája születése után elárasztották a gratulációk. Az adás ezen részletéről készült videót, amelyben arról is beszélt, hogyan zsonganak be az emberek János nemétől, és miként nevelte ő a gyermekeit, a hivatalos Facebook-oldalán is közzétette. Íme.

Macskák napja: Karácsony Gergely a cicáját reklámozza, akinek saját Insta-oldala van

Budapest főpolgármestere a Nemzetközi Macska Nap alkalmából a Facebookon elővett egy aranyos fényképet az ő háziállatáról, Tzatzikiről, és egyúttal promózta az állat saját közösségi oldalát, ugyanis Tzatziki fent van az Instagramon. Íme a bejegyzés, no meg a link Tzatziki Instájához.

12 gyönyörű fotó a fiatal Erzsébet királynőről, aki egy tiltott szerelem miatt került trónra

II. Erzsébet 1952 óta ül Nagy-Britannia trónján. Születésekor harmadik volt a trónöröklési sorban, ám senki sem számított arra, hogy egyszer királynő lesz belőle, hiszen eredetileg Erzsébet nagybátyja, Eduárd, és az ő születendő gyermekei örökölték volna a brit trónt. Egy szerelem és a gyermektelenség azonban közbe szólt. Ebből a cikkből megtudhatod, hogyan lett 1952-ben királynő Erzsébetből, és egy tucat csodaszép, fiatalkori felvétel közben bepillanthatsz az élete néhány momentumába.

Nem csak a koronavírus támad: világjárvány pusztítja a bolygó legnépszerűbb gyümölcsét

Fotó: China Photos/Getty Images

Amikor az Ázsiából származó betegség az 1950-es években először lecsapott, az iparág megsemmisült. Most újra felütötte a fejét a Panama-kór, amelynek köszönhetően a gazdák arra kényszerülnek, hogy megváltoztassák a világ legnépszerűbb gyümölcse termesztésének módját, sőt, még az ízét is. Részletek itt.

Fényképen, ahogy Nemzetközi Űrállomás elhalad a Nap előtt az AR2770-as számú napfolt mellett

A különleges felvételt a felvidéki Újmogyoródról fotózták szombaton. Ide kattintva te is megnézheted.

Nem muszáj szenvedni a tömegtől, ha a Balaton-felvidékre mennél: izgalmas látnivalókat mutatunk, ahol garantáltan nincs sok ember

Az elmúlt években a Balaton-felvidék nagyon népszerűvé vált a budapestiek körében, sorra veszik az ingatlanokat, és egymás után nyílnak a szórakozóhelyek, amelyeket főleg a nagyvárosi közönség látogat. De ha nem szereted a zsúfoltságot, akkor sem kell lemondanod erről az ezerarcú vidékről, amely egész évben kiváló úti cél, és jóval többről szól, mint a lángos és a pancsolás. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást, ahol egyebek mellett olyan természeti csodákat, vidám gyerekprogramokat, fantasztikus épületeket, és igazi ritkaságokat mutatunk be a környékről, amik még a nyüzsgésből menekülni vágyók számára is biztonságos célpontot kínálnak.

“Az egyetlen olasz szó, amit ismerek, az a Bulgari” – Elizabeth Taylor igazi szerelme az ékszerkollekciója volt, amit a férfiaktól gyűjtött be

Nagyon ritkán fizetett ékszerért, mert őt szó szerint elhalmozták a férfiak, olyan csecsebecsékkel, amelyek egy vagyonba kerültek. Elizabeth Taylor nyolcszor ment férjhez, ebből kétszer Richard Burton volt a vőlegény, és még utolsó házassága is válással végződött, és nem pedig a halál volt az, ami elválasztotta a szerelmeseket. De az ékszereihez örökké hűséges marat Hollywood aranykorának egyik legragyogóbb csillaga. Ebben a cikkben Elizabeth Taylor életét, és persze az azokhoz szorosan kapcsolódó fontos romantikus viszonyokat a hollywoodi csillag ékszerei fényében idézik fel.

Hercegnők és királynők, akik a mama szekrényében lapuló kincsekből öltözködnek

Még az is hírértékkel bír, amikor egy-egy híresség újra előveszi saját, nyilvánosan már korábban viselt estélyijét, hiszen mint tudjuk, nem éppen spórolósan öltözködik az elit a fontos eseményeken, rendszerint egy ruhát csak egyetlen alkalommal hordanak. Amikor II. Erzsébet legkedvesebb unokája, Beatrix hercegnő július 17-én szűk körben örök hűséget Edoardo Mapelli Mozzinak, egy Norman Hartnell-ruhát viselt, amelyet nagyanyjától kapott kölcsön. II. Erzsébet 1962-ben, az Arábiai Lawrence londoni premierjén viselte először a fehér költeményt. Beatrix tiarája is a nagymamától származott, Erzsébet is abban ment férjhez. Mindez nem példa nélküli: ha ide kattintasz, képpárokat találsz, amelyeken eredeti, majd évtizedekkel későbbi királyi tulajdonosaikon nézheted meg ugyanazokat a ruhákat.

A kutyák és a cicák is kaphatnak fagyit, de nem olyat, mint mi: mutatjuk, hogy készül a házi kedvencek hűsítő édessége

Fotó: Arthur Sidey/Mirrorpix/Getty Images

A kánikulától az állatok is szenvednek, így jogos a kérdés, hogy adhatunk-e nekik fagyit. A válasz nem, legalábbis amennyiben az emberi fogyasztásra szánt termékekre gondolunk. Azért, mert a kutyák és a macskák számára a jégkrémek egyes összetevői komoly egészségügyi kockázattal járnak, hányást, hasmenést, de akár mérgezést is okozhatnak. De van megoldás, ugyanis házilag készíthetünk a kedvenceinknek való jégkrémet. Hogyan kell csinálni? Innen kiderül.

 

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Folytatódhat Orbánék konferenciája Büsszelben

képcím

Nyilatkozott a polgármester, aki betiltotta Orbánék rendezvényét

képcím

Félbeszakították Orbán Viktorék brüsszeli konferenciáját