Kiemelt Hírek 2018. június 26.

Érkezik az új rendszám - fotó

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 26.
Napokon belül osztják az okmányirodák.

Napokon belül osztják az okmányirodák a vadonatúj rendszámokat– írja a Vezess. A Miniszterelnökség szerint már júliusban megkapják az autósok az első R-betűs rendszámokat.

Fotó: Vezess

A használt autók növekvő behozatalának és az újonnan vásárolt járművek emelkedő számának köszönhetően rekord gyorsan, mindössze másfél év alatt kifutott a 2016 decemberétől autókra szerelt P-betűs széria.

Az R-betűs rendszám sokáig a rendőrségi járművek egyedi azonosítója volt. az utóbbi években azonban már egyre kevésbé élt a hatóság ezzel a megkülönböztető lehetőséggel. Az év elején 52 darab RRR-azonosító volt forgalomban, a minisztérium szerint egyiknek sem volt köze a rendőrséghez.

Hogyan tovább?

Öt-hat éve még 2030 környékére várták a hatóságok a mostani, 1990 augusztusában indított 3 szám, 3 betű kifutását, ám

Az utóbbi években annyira felpörgött az új és használt autók forgalomba állítása, hogy ha folytatódik a tendencia, 2025 környékén elfogyhat a mostani, 1990 augusztusában indított 3 szám, 3 betű kombinációs rendszámtípus.

Korábban felvetődött a területalapú rendszámra való átállás, ám amikor a Vezess legutóbb megkérdezte az illetékes hatóságot, mi ezzel kapcsolatban a helyzet, azt válaszolták, hogy nincs tudomásuk készülő bevezetésről.

Keresés az oldalon