Böjte Csaba: A nagyvilág bármit is kritizál, nekünk ma is az a dolgunk, hogy a gyerekekről gondoskodjunk

Startlap - Startlap
Böjte legújabb Facebook-posztja, amellyel nyilvánvalóan a gyermekotthonban kitört botrányra reagál, egyetlen szóval sem említi, hogy a nevelőt 30 év börtönre ítélték a gyermekek bántalmazása miatt. Esti hírösszefoglaló.

Böjte Csaba: A nagyvilág bármit is kritizál, nekünk ma is az a dolgunk, hogy a gyerekekről gondoskodjunk

Egy pillanatra se felejtsük el, hogy a gyerekeink most is figyelnek, tanulnak tőlünk! Most éppen azt a leckét adjuk le, hogy terheléses üzemmódban egy ember hogy viselkedik

– közölte a szerzetes közösségi oldalán, miután az általa alapított dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonának nevelőjét 30 év letöltendő börtönre ítélték szexuális és fizikai bántalmazás miatt. Böjte Csaba írása, amelyben egyetlen szóval sem említi a csíkszeredai bíróság ítéletét, itt olvasható.

Az ország teljes területére tűzgyújtási tilalmat rendelnek el

A rendkívüli szárazság és kánikula miatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága közösen intézkedett, egyúttal tűzveszélyre figyelmeztetnek. Az új szabályokról itt írnak.

A WC-papír hiányától tartani nem kell, de áremeléstől annál inkább

A Vajda-Papír Kft. vezetője szerint alapanyag van, így a higiéniai papírtermékek készlethiánya nem fenyeget, az áremelés ugyanakkor elkerülhetetlen. Már idén is mintegy 30 százalékos drágulás történt, de Vajda Attila az árak további jelentős növekedését prognosztizálja. Részletek.

“Mikor kell lecserélnem az autóm régi rendszámát?” – 10+1 kérdés és válasz az új rendszámokról

Több mint három évtized legjelentősebb autó-nyilvántartási változása lép életbe júliustól, amikor bevezetésre kerül az új rendszámtábla-formátum Magyarországon. Az új rendszámok kiadása már megkezdődött, ennek ellenére azonban még az EU-csatlakozás előtti, magyar zászlóval ellátott típusok is nyugodtan használhatók. Ebben a cikkben igyekeztek összegyűjteni a legfontosabb kérdéseket, amelyek a járművezetőket – legyenek akár motorosok vagy teherautósok – érdekelhetik.

A limonádé veszélyeire figyelmeztet a Nébih

Getty Images

A Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal (Nébih) álláspontja szerint az ártalmatlannak tűnő ital minden egyes alapanyagára alaposan ügyelni kell. A víztől a cukron át a citrusfélékig követhetünk el hibákat, már amennyiben az a cél, hogy a limonádé ne káros, hanem valóban frissítő és egészséges legyen. Részletek.

35 millió eurós vállalkozásfejlesztési programot indít a boszniai Szerb Köztársaságban a magyar kormány

A hírt bejelentő Szijjártó Péter a több mint 14 milliárd forintos beruházásról kijelentette,

ezzel segítjük a magyar gazdaságot és Bosznia-Hercegovina gazdaságának fejlődését is.

A külügyminiszter “Brüsszel szégyenének” nevezte a lassú integrációt, és helyteleníti, hogy Bosznia-Hercegovina nem kapta meg a tagjelölti státuszt az Európa Tanácstól. Bővebben.

A forróság miatt betörték az egyik vonat ablakát az utasok a Keletiben

A Keleti pályaudvaron álló kocsiban rendkívüli mértékben felmelegedett levegő miatt az ajtókat vésznyitóval nyitották ki, az egyik utas pedig betörte az ablakot. A MÁV azonnal megkezdte az eset kivizsgálását, ugyanis egyelőre az sem világos, “hogyan fordulhatott elő az, hogy utasokkal a fedélzeten a tárolóvágányra húzták a meghibásodott kocsit”. Fotó és további részletek itt.

Az országos és a fővárosi melegrekord is megdőlt csütörtökön

Több mint hetven éve mért hőmérsékleti értékeket múlt felül az idei év utolsó júniusi napja, amelynek során még az éjszakai minimumhőmérséklet is annyira forró volt, hogy külön rekordot ért. További információkért katt ide.

Az Alkotmánybíróság mondta ki, hogy tilos építkezni a Balaton partjának 30 méteres sávjában

László Szirtesi/Getty Images

A Balaton-part beépítését megkönnyítő törvényi passzusokat semmisített meg az Alkotmánybíróság, miután az MSZP tavaly utólagos normakontrollt kért. A párt szerint a 2018-as törvény csak formailag szól a tó védelméről, valójában miniszteri és kormányrendelettel kihasználható kiskapukat nyitott meg. Részletek.

40 ezer PET-palackot ajándékoztak szalaggal átkötve Palkovics Lászlónak

Az akciót szervező Greenpeace jelezte, a gigantikus hulladéktömb alig negyedóra alatt termelődik meg Magyarországon, ilyen sebességgel vásároljuk ugyanis a műanyag flakonos italokat. A kormány ugyan tavaly elfogadott egy törvényt, amellyel visszafoghatná az irtózatos ütemű szemetelést, ahelyett azonban, hogy annak végrehajtása érdekében lépéseket tettek volna, csak a hatályba lépés határidejét tologatják. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

(Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ez is érdekelhet

képcím

Airsoft pisztollyal lőttek Budapesten kukásokra

képcím

Magyarország ismét embert küld a világűrbe

képcím

"Kösz, Orbán!" feliratú óriásplakátok lepik el az országot - A...