Megjelent a rendelet a munkaszüneti napokról: 2022-ben alig lesz hosszú hétvégénk

Startlap - Startlap
Nagyon sok ünnepnap éppen hétvégére esik, és csak kétszer kaptunk plusz pihenőnapot. Délelőtti hírösszefoglaló.

Megjelent a rendelet a munkaszüneti napokról: 2022-ben alig lesz hosszú hétvégénk

Nagyon sok ünnepnap éppen hétvégére esik jövőre, az innovációért és technológiáért felelős miniszter mindösszesen kettő esetben adott plusz pihenőnapot. További információkért katt ide.

Hivatalos: ilyen lesz az új magyar rendszám

A frissen kiadott kormányrendeletben képeket és a bevezetés pontos dátumát is közölték. Hogyan fog kinézni az új magyar rendszám és miként zajlik majd az átállás? Fotók és további részletek itt.

Százmilliókat keresett a járványon Gődény és Dr. Lenkei

A vírusszkeptikusok két legfőbb alakját anyagi érdekek fűzik a járványt elbagatellizáló kijelentésekhez, ez jól látszik az üzleti vállalkozásaik hirtelen felfutó eredményein. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Izrael példája megmutathatja, hány oltás kell a nyájimmunitáshoz

Fotó: Amir Levy/Getty Images

Az országban az elmúlt héten átlagosan napi 15-re csökkent az új koronavírusos esetek száma, a járványellenes intézkedések döntő többségét eltörölték. A legjobb hír az, hogy úgy tűnik, a szükséges átoltottsági arány kisebb, mint ahogy azt a tudósok előzetesen becsülték. Hogy áll a vakcinációval Izrael, és mennyire vagyunk messze ettől mi? Íme a válasz.

11 százalékos volt a koronavírus halálozási aránya az egyik hazai járásban

Megnézték, hogy a járvány kezdete óta március elejéig milyen területi halálozási adatok jellemzők az egyes járásokra. A negatív listavezető tíz település sokkolóan magas halálozási rátát produkált, amely a lakosság jövedelmi helyzetével van összefüggésben. Pontos számok és további információk itt.

Nem árulja el a Fidesz, hogyan módosítanák a bérlakástörvényt

Az önkormányzati ingatlanok eladására vonatkozó javaslat eredeti verzióját végül még a fideszes politikusok sem akarták támogatni. A törvénytervezet hatáskörét jelentősen szűkítő ígért módosításnak nyoma sincs. A Népszava szerint hasonló játszma folyik, mint annak idején a túlóratörvénnyel. Bővebben.

“A lakosság álomvilágban élt” – egy Covid-osztályra vezényelt orvos mesélt a járvány legdurvább napjairól

Noha a járványügyi adatok már kedvezőek, az egészségügyi rendszer újranyitása elhúzódó, lassú folyamat lesz, a benne dolgozók számára pedig bizonyos értelemben csak most következik a neheze. Ebben a cikkben  egy novemberben kórházba áthelyezett belgyógyász nyilatkozik a jövőről, valamint a legsúlyosabb élményeiről az elmúlt pár hónapból.

Több mint 2,5 méteres, 50 éves halszörnyet fogtak Hortobágyon

A hortobágyi Ohati horgásztóból kifogott elképesztő példány 257 centi hosszú és ívási időszakban 10 kiló halat is elfogyaszt. A horgász állítása szerint a tóban 3 méteres harcsák is vannak. Fotó.

Így is csak az olaszok tudják bejelenteni az Eb-keretet

Fotó: Jasper Juinen/Getty Images

A 26 fős olasz Eb-keretet hétfő este hirdették ki egy nagyszabású tévéshow keretében. Videók.

Jönnek a napsütéses, kellemesen meleg napok

Kánikula nem lesz, ugyanakkor abszolút nyári időjárásnak nézünk elébe, legalábbis vasárnapig. Részletes előrejelzés erre a linkre kattintva található.

Ez is érdekelhet

képcím

Bombafenyegetés miatt szálltak fel a Gripenek

képcím

Extra bérlevonással kell büntetni a sztrájkoló tanárokat

képcím

A NASA megcsinálta azt, amit az Armageddonban láttunk