Kiemelt Hírek 2020. július 12.

Epres Panni először posztolt férje halála óta

Startlap Kiemelt Hírek 2020. július 12.
Benedek Tibor ma lenne 48 éves. Vasárnap déli olvasgatós hírösszefoglaló.

Epres Panni először posztolt férje halála óta: Benedek Tibor ma lenne 48 éves

A vízilabda június 18-án elhunyt csillaga 1972. július 12-én született, vagyis vasárnap ünnepelné 48. születésnapját. Özvegye fényképes poszttal emlékezett meg a napról. Íme.

Szuper nagyinterjú készült Korda Györggyel: “A kedvesség a lényeg az egész életben! Puszilok, puszilunk is mindenkit, gyerekek!”

Korda György karrierjének kezdete máris filmbeillő: élete első koncertjét még segédmunkás korában, egy talicskában ülve adta a Budafoki úti kábel- és sodronykötélgyár udvarán. Azóta aranyórát hord (szerinte mindenki azt visel), Orbán Viktor leveleket ír neki, Kádár János ismerősként köszönt rá a pesti éjszakában, és állítása szerint ő az egyetlen magyar énekes, akinek a csomagját még sosem pakoltatták ki a határőrök. Erre a linkre kattintva egy remek interjút olvashatsz vele, amelyben egyebek mellett slágerekről, kártyáról, nőkről, ékszerekről, politikáról, a Fészek klubról, Latinovits Zoltánról, NSZK-ról, és a nem létező üzleti érzékéről beszél, meg arról, hogyan segítette fel egyszer a kabátját Lázár János.

Szerintünk ez a 8 legjobb balatoni strand

A balatoni strandértékelések minden szezonban fontosak, de idén, amikor a koronavírus miatt még Orbán Viktor is azt ajánlotta, hogy az idei nyaralós úti cél a horvát helyett inkább a magyar tenger legyen, gyakorlatilag kötelező irodalomról van szó. Itt a mi strandajánlónkat olvashatod, ami objektivitásra ugyan nem törekszik, viszont abszolút tapasztalati alapon készült.

Modern diktátorfeleségek: a nép hatalomvágyó anyja, a nő, akiről csak a születési dátumát tudjuk biztosan, és a királyné, aki 14 másik feleséggel osztozik

Ahogy a diktatúrák, úgy a diktátorok elképzelései a női szerepekről, és így a házasságaik is nagyon különbözőek. Ebben a cikkbennégy olyan nőt mutatnak be, akik jelenleg hatalmon lévő diktátort szeretnek, vagy csak megtűrnek. Izgalmas, szokatlan sorsok következnek.

A németeknek 3,3 millió euróból sikerült felépítenie egy kerékpárutat, ami olyan, mintha földrengés sújtotta volna

Fotó: Dan Kitwood/Getty Images

Hiába telt el immár három évtized a rendszerváltás óta, még mindig gyakran működik a régi igazság, miszerint Nyugaton minden jobb. A térkővel kirakott, szimplán felfestett, de mégis újnak titulált, töredékes nyomvonalú, és mindenképpen jó drágán felhúzott magyar bicikliutakat, amik a kelleténél gyakrabban olyanok, mintha a Margit-sziget helyett inkább a pokolba vezetnének, jól ismerjük. De ezúttal végre a németek is elszúrták, és sikerült felkerülniük a horrorkerékpáros térképre Kirchdorf an der Amper környékének legújabb kerékpárútjával. Az 500 méteres szakasz 5 éven át épült, 3,3 millió euróba került, és – érthetetlen módon – olyan hullámos, mint egy reggeli után hanyagul összegyűrt szalvéta. Fotók és további részletek a remek beruházásról itt találhatók.

Gondoltad volna, hogy Bélapátfalva az egyik legcsodásabb magyar település? Pedig így van, és ezen a mesés helyen a világ elől is elbújhatsz

A Bükk nyugati lábánál fekvő pár ezer lakosú várost lélegzetelállító tájak, béke, nyugalom, varázslatos túrautak, szívderítő emberek és  a természet lüktetése jellemzi. Ebben a cikkben Bélapátfalvára kalauzol el a szerző, aki az idei nyaralását csak véletlenül töltötte itt, de egyáltalán nem bánta meg.

Mutatunk néhány magyar hírességet, akik tiszteletben tartják a gyerekek jogait

Miután Tóth Gabi egyik éjjel bejelentette, hogy többet nem posztol a közösségi oldalán kislányáról, másnap reggelre 1200 követőt veszített. Szerencsére nem ő az egyedüli, aki kezdi megérteni, hogy nem jó dolog, mutogatni a gyermekeinket, és hiába vagyunk a szülei, valójában jogunk sincs hozzá. Ha megnézed ezt a cikket, olyan magyar hírességeket találsz, akik évek óta szigorúan figyelnek arra, hogy legfeljebb egy tarkó vagy néhány hajfürt látszódjék, de gyakorlatilag soha nem mutatják meg az Instagramjukon vagy a Facebook-oldalukon a gyerekeiket.

Amikor még nem volt VÉDA: előkerült egy ősrégi, hiánypótló videó arról, hogyan mérték az autósok sebességét a rendőrök annak idején

Az első sebességmérő radarok az 1930-as években kerültek forgalomba. Ezek a Dopler-jelenség elvén működő harcászati radarok kistestvérei voltak. Ha ide kattintasz, egy fekete-fehér felvételt találsz a közlekedésrendőrök munkájáról, abból az időből, amikor még el kellett magyarázni, hogy

a zsigulira szerelt doboz egy kisméretű radarkészülék, a traffipax.

A születési dátumod elárulja a három legrosszabb tulajdonságodat

Kíváncsi vagy, mivel kergetsz őrületbe másokat, vagy éppen saját magadat? Innen kiderül.

Ha nem az ár, hanem a minőség számít: ezek a legjobb laptopok 2020-ban

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

Ha azon szerencsések közé tartozol, akinek kevésbé szempont az olcsóság, és az a fontos, hogy egy olyan laptopot vásárolj, amely évek elteltével is képes betölteni egy számítógép funkcióit, akkor ez a cikk neked szól. Ha elérkezett az idő a géped lecserélésére, segítünk választani: 5 olyan, jó minőségű laptopot kerestünk a számodra, amelyeket bátran megvehetsz, bírni fogják a strapát, és komoly teljesítményt nyújtanak.

 

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Keresés az oldalon