Kütyü 2020. július 09.

A legjobb laptopok 2020-ban

bubba Kütyü 2020. július 09.
Ha eljött az ideje a laptopcserének, akkor érdemes az alábbi készülékek közül válogatnod. Ezek ugyan nem filléres termékek, viszont évek múlva is számítógépként fognak funkcionálni.

Amikor laptopot akarunk vásárolni, értelemszerűen több szempontot is figyelembe kell vennünk ahhoz, hogy olyan eszközt válasszunk, amit tökéletesen ki tudunk használni. Eleve nem mindegy, hogy mi lesz a fő tevékenységünk, amit végezni akarunk rajta. Munka? Játék? Egyszerű zenehallgatós, filmnézős kikapcsolódás? Ezek mindegyike talán? Mindenféleképpen találjuk ezt ki, hiszen ha tudjuk, hogy mit akarunk vásárolni, onnantól kezdve lényegesen képesek leszünk minimalizálni a csalódás lehetőségét.

Persze ezeken túl is érdemes mérlegelnünk. Általános vezérelvként a laptopvásárlásnál (mint minden kicsit is komolyabb eszköz esetében) is igaz, hogy nem ajánlott a legolcsóbb kategóriák felé elmozdulni.

Természetesen lehet laptopot venni 50 000 forintért, de vagy olyan lesz, amivel örülünk, ha a szövegszerkesztés megy, vagy pedig olyan, amit nem sokkal a garancia lejárta után már dobhatunk is ki a kukába.

Szóval fontos a készülék ára, de azt is nézzük meg, hogy mit kapunk a pénzünkért.

Ami lényeges egy laptopban az a processzor, a memória, a kijelző mérete, hogy van-e benne SSD meghajtó, illetve bizonyos esetekben (játék, vizuális tartalomgyártás, stb.) fontos még a videókártya is. A választék szerencsére bőséges, mi most öt olyan gépet fogunk bemutatni nektek, amelyek ugyan nem olcsók, de cserébe egész biztosan kijelenthetjük róluk, hogy öt év múlva is laptopok lesznek.

A legjobb munkagép

DELL XPS 15 7590 laptop

CPU: Intel Core i5-9300H; Kijelző: 1920 x 1080; Memória: 8 GB RAM; Merevlemez: 512 GB PCI EXPRESS; GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650; Ára: 600 690 Ft.

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

A 15 colos kijelzője és a bivalyerős, tizedik generációs Intel processzora egyértelművé teszik, hogy ez tökéletes gép bármilyen munkához,

nem igazán lehet olyan feladatot adni neki, ami meghaladná a képességeit.

További menőség, hogy elképesztően elegánsan is néz ki, így nem csak hatékony, de dizájnos gépünk is lesz, ha ezt választjuk.

Hátrányok

A videokártyája egy kicsit gyenge, ez persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne játszani rajta, viszont ha a legújabb játékokat akarjuk max grafikával pörgetni, akkor érdemesebb egy másik gép után nézni. További hátránya lehet a mérete, mert ugyan szép a 15 colos kijelző, de ennek megfelelően nagy is, így a hordozhatóság szempontjából ez jelenthet hátrányt.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik nem csak egy specifikus dolgot akarnak csinálni a gépükön, hanem univerzális számítógépként kívánják azt használni.

A legjobb mindenes

Huawei MateBook 13

CPU: Intel Core i5-8265U; Kijelző: 2160 x 1440; Memória: 8 GB RAM; Merevlemez: 512 GB SSD; GPU: Integrált, UHD Graphics 620; Ára: Kb. 345 000 Ft.

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Azért mert a határain belül mindent tudunk rajta csinálni, használhatjuk munkára, játékra, bármire, amolyan ezermester jellegű gép, aminek nyilván vannak pozitívumai és negatívumai is egyben.

Ideális utazóknak, ugyanis mindent összevetve kevesebb, mint másfél kiló a súlya, így könnyedén cipelhetjük akárhova.

Hátrányok

Az ezermesterség hátránya, hogy a gépünk ugyan mindenhez is ért, ám igazán profi semmiből sem lesz. További hátulütője ennek a konstrukciónak és értelemszerűen a könnyűségének róható fel, hogy a memórián kívül semmi egyéb nem bővíthető benne, így azok, akik szeretnek ezt azt még hozzátenni a gépükhöz, azoknak ez a laptop nem való.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik nincsenek nagyon ráfeszülve semmire, viszont szeretnének egy olyan gépet, amivel mindent is lehet csinálni, bár nem feltétlenül professzionális szinten.

A legjobb hordozható

Acer Swift 3 Ultrabook

CPU: Intel Core i3-1005G1; Kijelző: 1920 x 1080; Memória: 8 GB RAM; Merevlemez: 256 GB SSD; GPU: Integrált, UHD Graphics; Ára: 199 900 Ft.

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Mert a maga másfél kilós súlya mellé azért mégiscsak van egy 14 colos kijelzője, tehát nem csak könnyű, hanem megfelelő méretű egy kellemes ágyban filmezéshez is.

Mindemellett, legalábbis a válogatásunkban szereplő többi géphez képest még megfizethető is.

Ráadásul egy egészen kellemes, visszafogott, minimalista dizájnja van, tehát, aki nem szereti a hivalkodó formákat és színeket, annak is remek választás lesz.

Hátrányok

Nem való játékra, persze a régi klasszikusok gond nélkül hasítanak rajta, viszont ha a mostani játékokat tolnád, akkor nem ez a te géped. További difije, hogy eléggé pincéből kikiabálós dobozhangúra sikerült a beépített hangszórója, szóval kelleni fog hozzá egy füles, vagy egy rendesebb erősítős hangfal, hogy értelmesen megszólaljon.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik szeretnének egy könnyen hurcolható, nagy kijelzős laptopot, amit elsősorban munkához használnak és közben semennyire se audiofilek.

A legjobb gamer

Asus TUF Gaming A15

CPU: AMD Ryzen 7 4800H; Kijelző: 1920 x 1080 144HZ; Memória: 8 GB RAM; Merevlemez: 512 GB PCI EXPRESS; GPU: NVIDIA GeForce RTX 2060; Ára: 409 900 Ft.

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Ugyan nem ez a világ legolcsóbb gamer laptopja, viszont a minősége és a teljesítménye annyira erős, amivel sem a filléres, sem a középkategóriás gamer gépek nem versenyezhetnek.

A beépített LAN portjának és a magas képfrissítési rátával dolgozó kijelzőjének köszönhetően ideális gép azoknak is, akik a gamerséget az e-sport világában tolják.

Mindezek mellett még meglehetősen robosztus felépítésű is, tehát eléggé bírni fogja a gyűrődést.

Hátrányok

Nem bírja a 4k-t, akkor se, ha egy UHD-s okostévére kötöd a gépet, mert a videókártyája gyenge hozzá, viszont Full HD-ban szépen dolgozik. A robosztussága következtében meglehetősen nehéz is, így, ha könnyű laptopot akarsz, akkor máshol keresgélj. A ventillátora meglehetősen zajos, úgyhogy a maradéktalan játékélmény érdekében érdemes fejhallgatót használni.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik egy jó középkategóriás gamer gépet akarnak és a zaj sem zavarja őket.

A legjobb megfizethető MacBook

Apple MacBook Air 13 2020

CPU: Intel Core i3 1000NG4; Kijelző: 2560 x 1600; Memória: 8 GB RAM; Merevlemez: 512 GB PCI EXPRESS; GPU: Integrált, Iris Plus Graphics; Ára: 372 900 Ft-tól

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Mert nem kerül csilliárdokba, illetve végre eltűnt a Mac-es tábort egy részét a Windowsig üldöző borzalmas billentyűzet és egy sokkal kézre állóbb, kényelmesebb klaviatúrát kapott. Ha diákként kell egy menő laptop és ki akarod próbálni a Maces életérzést, akkor már csak

a dizájnja, az akkumulátor teljesítménye, valamint a készülék könnyűsége és a hordozhatósága végett is ez a kihagyhatatlan laptop a számodra.

Hátrányok

Ugyan az Apple némi ráncfelvarrást már eszközölt a gépen, de továbbra sem lehet erőműnek nevezni, így ha olyan dolgokra használnád, amihez kellene vas is, akkor nem ez a te laptopod. A büdzsé kiadás ára, hogy pár dolog kevésbé lesz menő benne, mint a csilliárdos nagy testvéreiben, ilyen pl. a színpontosság és élesség is.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik szívesen kipróbálnák a MacBook életérzést, de nem szeretnék első nekifutásra a világ minden kincsét rákölteni.

Keresés az oldalon