Kiemelt Hírek 2018. április 12.

Eltűnt egy magyar család kutyája egy Madrid-Budapest repülőjáraton

Startlap Kiemelt Hírek 2018. április 12.
A spanyol légitársaság szerint az állat már a magyar fővárosban van, Ferihegyen viszont még nem találkoztak vele.

A Bérci család kutyája gazdájával együtt utazott az Iberia légitársasággal Teneriféről Budapestre kedden, Madridi átszállással. Tenerifén még semmi probléma nem volt, a Madridból Budapestre tartó gépről azonban már nem került elő a magyar család kedvence, írja az Index.

Az állat a raktérben utazott egy ketrecben, az állatorvos tanácsára nyugtatót is beadtak neki. A madridi reptéren és a gépen is arról tájékoztatták a gazdáját, hogy minden rendben van a kutyával. Budapesten azonban kiderült, hogy az állat nem volt a repülőn, és némi hezitálás után közölték, hogy csak két nappal később, csütörtökön érkezik majd a fővárosba egy másik járattal.

A gazdi többször kereste a spanyol légitársaságot, akik egyáltalán nem bizonyultak segítőkésznek. Minden alkalommal azt állították, hogy a kutya már Budapesten van, miközben Ferihegyen erről senki sem tud, tehát a kutya minden bizonnyal továbbra is Madridban tartózkodik.

A kétségbeesett család ezért másokhoz fordult segítségért. A madridi repülőtér állatorvosi szolgálatának kérésére egy helyi raktáros fiú megígérte, hogy utánanéz az ügynek és telefonál, ám a hívását azóta is hiába várják. A kutyáról kedd óta nincs hír, és az Ibéria azt sem hajlandó elárulni, hogy él-e még az állat egyáltalán.

A Tenerifei Olaszok Csoportját is megkeresték. Az olaszok kérdésére az Iberia elmondta, hogy folyamatosan kapcsolatban állnak a kutya gazdájával. A gazdi szerint viszont lehetetlen érdemben kommunikálni a légitársasággal.

Címlapkép: Thinkstock

Keresés az oldalon