Egy jó hír, meg egy rossz hír: átütő magyar felfedezés a demencia kutatásában; jelentősen drágulhat a kenyér

Startlap - Startlap
Az ELTE kutatói amerikai szakemberekkel együttműködve világraszóló eredményeket értek el. Sajnálatos módon semmi sem állítja meg a kenyér árának növekedését.

Hírek – érzelmi töltetüktől függetlenül – azért születnek, hogy az emberek tájékoztatást kapjanak az őket közvetlenül érintő, vagy egyszerűen csak információhoz jussanak a világban aktuálisan zajló eseményekről. Új sorozatunkban mostantól minden nap készítünk egy külön cikket, amely tartalmaz egy jó és egy rossz hírt is; a témákat úgy válogatjuk, hogy a homlokráncolás mellett rögtön mosolyt is csaljunk olvasóink arcára. Következzen tehát egy kellemetlen és egy örömteli beszámoló.

Jó hír

A kutyák segíthetnek az emberi demencia kutatásában, mivel az emberhez hasonlóan náluk is összefügg az elbutulás a béta-amiloid peptid nevű anyag agyi felhalmozódásával. Minderről az ELTE Etológia tanszéke adott tájékoztatást, ahol élen járnak a probléma feltérképezésében. Részletek

Rossz hír

Ismét drágulhat a kenyér a takarmányköltségek megugrása és a pékségek béremelései miatt, ráadásul még a sütőipari termékek ára is folyamatosan növekszik. Ide kattintva azonnal ki fog derülni, milyen mértékben fogja megterhelni mindez a pénztárcánkat.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán: Magyarországnak több katonára van szüksége

képcím

Egy orosz tévében közölték, hogy "teljességgel lehetetlen...

képcím

A szaktárca szerint elég 20 fok télen a tantermekbe