Előválasztás: Juhász Péter nyert a Belvárosban

Startlap - Startlap
Az egykori Együtt párt elnöke szerint megkezdődött a rendszerváltás az 5. kerületben.

“Mindenkinek nagyon köszönöm!
Megkezdődött a rendszerváltás az 5. kerületben!” – írta ki a Facebook-oldalára Juhász Péter csütörtök éjjel, miután kiderült, hogy ő nyerte a belvárosi előválasztást.

Az egykori Együtt párt elnöke Kovács Alex Gábort győzte le, akit a kerületi ellenzéki frakció, a Tiéd a Belváros támogatott. A rendkívül alacsony, körülbelül 6 százalékos részvétellel megtartott voksoláson

  • Juhász Péter: 711 szavazatot (58 százalék);
  • Kovács Alex Gábor: 516 szavazatot (42 százalék) kapott.

A független Juhász Pétert a DK, a Momentum, a Párbeszéd, a Mindenki Magyarországa és a Nép Pártja is támogatta.

Juhász azzal jelentkezett be a posztra, hogy ő annak idején évekig dolgozott a kerületben, például az ingatlanügyek felderítésén – írja a Telex. A jelenlegi ellenzéki munkával nem elégedett, pedig “Rogán Antal kerületéről van szó, itt állni kell a sarat”. Egyszer már egyébként próbálkozott a V. kerületben: 2014-ben is indult a polgármesteri posztért a Belvárosban, de 30 százalékos támogatottságával alulmaradt, és az 54 százalékot elérő, jelenleg is regnáló fideszes Szentgyörgyvölgyi Péter nyert.

Juhász a kompenzációs listáról jutott be a kerületi képviselő-testületbe, így önkormányzati képviselő lett belőle, de aztán le is mondott a kerületi képviselőségről, mandátumát nem töltötte ki, mert az akkor még létező Együtt párt elnöki feladataira és az országos politikára akart koncentrálni.

Juhász Péter mellett a júniusi önkormányzati választásra a fideszes Szentgyörgyvölgyi Péter mellett még a Mi Hazánknak van saját jelöltje az V. kerületben, Szikora István.

A 444.hu arról ír, hogy ahhoz képest, hogy pár éve még a széttagolt ellenzék csodafegyvere volt az előválasztás, most csupán három helyen, az V. kerület mellett két másik fővárosi kerületben, a XXII.-ben és a XII.-ben tartottak ilyet.

A XXII. kerületben a DK-s Perlai Zoltán a momentumos Havasi Gábort győzte le, a XII. kerületben pedig Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltje és társelnöke aratott nagy győzelmet a momentumos Farkas Csaba fölött.

Az előválasztások lezárultak, szombattól már az ajánlásokat gyűjthetik a jelöltek.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ez is érdekelhet

képcím

"Fák you" - ezrek tüntetnek a Kossuth téren Orbánék erdőirtási...

képcím

Kilenc év után felébredt a kómából egy barcsi nő

képcím

Népszámlálás: 200 ezres bírságot kaphat, aki nem tölti ki