Népszámlálás: 200 ezres bírságot kaphat, aki nem tölti ki

Startlap - Startlap
Az idei lesz az első, teljesen elektronikusan megvalósuló népszámlálás Magyarországon. Esti hírösszefoglaló.

Idén népszámlálás lesz, 200 ezres bírság jár annak, aki ki akar bújni alóla

2022-ben jön a teljesen elektronikus népszámlálás, mellyel a 2021-ben, a koronavírus-járvány miatt elmaradt adatszolgáltatás pótolják. A műveletről itt lehet megtudni minden fontos részletet, többek között azt is, mikor is indítják el a népszámlálást. 

Lázár János munkamegbeszélésre hívta Márki-Zay Pétert

MTI/Rosta Tibor

Váratlan gesztusra szánta el magát a politika fősodrába visszatérő, Hódmezővásárhelyt is magába foglaló Csongrád-Csanád megye 4. számú választókerületében győztes Lázár János. A miértre ez a cikk adja meg a választ. 

Gyurcsány Ferenc nem vette át mandátumát

Szerdán vehették át a parlamentben a megbízóleveleiket az április 3-i választáson országos listáról mandátumot szerzett képviselők Téglási Andrástól, a Nemzeti Választási Bizottság elnökétől. Míg egyebek között Orbán Viktor átvette a megbízólevelét, addig Gyurcsány Ferenc nem. Hogy kik nem vették még át, és kik azok akik valószínű nem is fogják, az innen azonnal megtudható. 

Hat ember ellen emeltek vádat Borkai szexvideója miatt

Az egykori győri polgármester lemondásához vezető felvétel készítője is megtalálható a vádlottak között. Az ügy azonban nem is olyan egyszerű, mint gondolnánk. Bővebben

Kimondta a bíróság, hogy folytatólagosan hazudott a Ripost, amikor Juhász Pétert családon belüli erőszakkal vádolták

Sokadik perét nyerte meg Juhász Péter, ezúttal a kormánypárti bulvárlap ellen, amely visszatérően arról számolt be, hogy Juhász fizikai szabadságától megfosztja, valamint kábító hatású anyagokkal terrorizálja gyermekei édesanyját. Az ügyről ez a cikk számol be. 

Németh Szilárd nem nyert egyéniben, de listáról bejutott a parlamentbe – úgy köszönte meg mindezt, mintha hatalmas küzdelem lett volna 

A Fidesz politikusa valamiért közösségi oldalán úgy posztolt mandátuma átvételéről, hogy azt külön megköszönte a csepeli. és a soroksári választóknak. A dolog iróniáját leginkább az adja, hogy listáról jutott be, mivel most is veszített a választókerületében. Zsinórban harmadszorra. Részletek

Leállt az iskolai kompetenciamérés informatikai rendszere

Most szerdán tartották volna az első digitális kompetenciamérést a magyar iskolákban, de a rendszer összeomlott. A hiba viszont nem minden előzmény nélkül következett be. Íme.

Őrizetbe került a Fico-kormány egykori belügyminisztere

MTI/EPA/Jakub Gavlak

A szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) szerdán reggel vette őrizetbe a Fico-kormány egykori belügyminiszterét, Robert Kaliňákot. Robert Fico korábbi szlovák miniszterelnökkel együtt bűnszervezet alapításának és támogatásának bűntettével gyanúsítják. A maffiavádakról errefelé tudhatsz meg többet.

Az egész EU-n belül Magyarországon nőttek a legnagyobbat az ingatlanárak

Magyarországon a lakásárak 208 százalékkal nőttek 2015-höz viszonyítva, ami a legmagasabb érték az Európai Unióban az adatot közlő országok között – hívta fel a figyelmet a Duna House az Eurostat adataira hivatkozva szerdán. A növekedés ráadásul nem állt le. Bővebben.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter közös élő vitára hívja Orbánt és Gyurcsányt a...

képcím

Gyurcsány Ferenc nekiment Magyar Péternek, de a nevét egyszer se...

képcím

Márki-Zay Péter üzent Magyar Péternek